Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28802562
   « Vissza

Multifunkciós tornacsarnokot avattak az Erzsébet-ligetben

 « Portaszolgálat 
2010. május 5.
 

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Külkereskedelmi Kara és a XVI. kerületi önkormányzat évek óta versenyt futott egymással. Az Erzsébet-liget rekonstrukciója ugyanis még korántsem fejeződött be. A gyönyörű uszoda, a felújított színház és sportpálya mellett két épület továbbra is a ligetet csúfította. A volt szovjet laktanya tiszti kaszinója és tornaterme csak azért nem szolgált a hajléktalanok tanyájául, mert azokat a tulajdonosaik körbekerítették.

Az Erzsébet-liget korábbi felosztása alapján a tornaterem a főiskola tulajdonába került, a kaszinó pedig az önkormányzaté maradt. A két intézmény pedig párhuzamosan tervezte a létesítmények rekonstrukcióját és hasznosítását.. A főiskola egy konferenciatermet szeretett volna a volt szovjet tornaterem helyére építeni, míg az önkormányzat legutolsó terve a kaszinó épülettel egy vívó- és birkózóterem építése volt. Csak amíg az utóbbi szervezet pályázati forrásokat keresett (és nem talált) a tervei megvalósításához, addig a főiskola még időben elkezdett spórolni. Öt év alatt pedig összejött annyi, hogy önerőből megvalósíthassa ezt a körülbelül 200 millió forintos beruházást. Az öt év alatt azonban az eredeti tervek is módosultak: a konferenciaterem helyett a volt tornateremből mára egy modern multifunkcionális tornacsarnokot varázsoltak.

Az új létesítmény felavatására 2010. április 30-án került sor. Aznap tartotta ugyanis a tíz esztendős főiskola a sport és kulturális napját. A három karból álló intézmény pedig a legszebb helyszínt, az Erzsébet-ligetet választotta a jubileum megünnepléséhez. Aznap a külkereskedelmi, a kereskedelmi, vendéglátóipari és idegenforgalmi, illetve a pénzügyi és számviteli főiskolai karok egyaránt nagy létszámban képviseltették magukat a rendezvényen. A több száz résztvevő számára a szervezők sok más egyéb program mellett sporteseményeket szerveztek. Az MLTC-pályán a karok csapatai váltófutásban és kispályás labdarúgásban, a mátyásföldi uszoda kertjében strandröplabdában és az új tornacsarnokban kosárlabdában is összemérték az erejüket. Ez utóbbi létesítményt Sándorné dr. Kriszt Éva rektor, illetve Kovács Péter polgármester és országgyűlési képviselő közösen avatták fel.

A képzeletbeli versenyt tehát a főiskola nyerte, így már csak egyetlen épület maradt „eredeti szovjet állapotban” az Erzsébet-ligetben. A helyi önkormányzat azonban bízik benne, hogy az új sportbarát kormány jóvoltából hamarosan lesznek majd források a sportcélú fejlesztések megvalósítására. Amennyiben az új vívó- és birkózócsarnok elkészül, a liget a főváros egyik legszebb területe címre is pályázhat majd. (M)

IMG_3648
 
 
IMG_3663

Az új tornacsarnokot Sándorné dr. Kriszt Éva rektor és Kovács Péter polgármester,
országgyűlési képviselő közösen avatta fel

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez