Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663408
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. április 21.
 

XIV. kerület

Fakár

A Szentmihályi út 23-nál tíz méter magasságban ágak lógtak egy fáról veszélyeztetve a járókelőket. A raj április 1-én délelőtt szüntette meg a balesetveszélyt.

Menet közben kigyulladt

Április 1-én 13 óra 53 perckor riasztották a tűzoltókat a Füredi út 9. szám elé, ahol menet közben kigyulladt egy Skoda személyautó motortere. Kiérkezés előtt a tüzet kézi porraloltóval részben sikerült megfékezni, a raj egy gyorsbeavatkozóval végezte el az oltást. Személyi sérülés nem történt.

A mentők hívására

Egy Szentmihályi úti, földszinti lakásban rosszul lett a lakó, de a kihívott mentősöket nem tudta beengedni. A raj erőszakkal hatolt be, a beteget kórházba szállították.

Napok óta nem látták

Április 8-án délután értesítették a hatóságokat a szomszédok, hogy a kétszintes lakóház egyik földszinti lakástulajdonosát napok óta nem látták már. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve mentek be a lakásba, melyben holtan találták az illetőt.

XVI. kerület

Szándékos gyújtogatások

A Vidámvásár utca egyik családi házához riasztották a rajt március 24-én 6 óra 38 perckor. Égett a konyhai tűzhelyre rakott szék, a szobában két heverő és egy fotel. Az egész épület füsttel és korommal telítődött. Bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálatot rendeltek el.

Március 24-én felgyújtottak egy Cukornád utcai házat. A gyújtogatás 29-én hajnalban folytatódott; ezúttal egy ruhaneműket tartalmazó ágyneműtartót kellett eloltani.

Zárlat

Április 4-én délelőtt egy Ködös utcai házhoz hívták a rajt, ahol az épület külső részére szerelt villanyóraszekrény égett, amit a lakók egy 1 kg-os habbaloltóval részben eloltottak. A tűzoltók eltávolították a szekrény faburkolatának még izzó részeit. Senki nem sérült meg.

Izzó szemétdomb

Április 3-án este izzó, füstölgő szemétdombot oltottak el a Rákosi út 211-nél.

Kábelégetés

Egy tunyogmatolcsi illetőségű hajléktalan kábelszigetelést égetett április 5-én délben a Pilóta utca 15. szám alatti romos ház mögötti területen. A raj egy puttonyfecskendővel oltotta el.

Agglomeráció

Füstös ebéd

Egy első emeleti bezárt lakásból gomolygó sűrű füstöt jelentettek a gödöllői tűzoltóknak március 27-én egy helyi lakótelepről. A tűzoltók maguk is tapasztalták az intenzív füstölést, majd – mivel a háziak nem voltak otthon – az ajtót betörve jutottak be a lakásba, s némi szellőztetés után megtalálták a füst forrását: a bekapcsolt sütőben hagyott, nagyrészt elégett ételmaradvány formájában.

Tüzek a szabadban

Az április első fele ismételten a szabadtéri tűzesetek dömpingjét hozta a gödöllői tűzoltóknak. Átlagban napi 8-10 alkalommal riasztották őket avar-, fű- és nádastüzekhez. Ezekben néha egy-egy kisebb tároló, fészer is áldozatul esett, s bár volt néhány személyi sérülés, haláleset szerencsére nem történt a tüzekben, és a megmentett értékekről elmondható, hogy azoknál sokkalta nagyobb volt a kivonulás költsége. Néhány esetben viszont igen nagy kárt sikerült megelőzniük! A tapasztalatok nyomán elmondható, hogy ezek a tüzek általában az emberi felelőtlenség, sőt néhány esetben a szándékosság következtében keletkeznek!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez