Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655214
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2010. április 9.
 

 

XIV. kerület

A rendőrség kérésére: 

Egy Nagy Lajos király úti, földszinti lakás lakója rosszul lett, de a kihívott mentőket nem tudta beengedni március 8-án délután. A raj az ablakon keresztül hatolt be.

Este a Jávorka Ádám utcába hívták a hatóságokat a szomszédok, hogy egy idős lakó már napok óta nem ad életjelt magáról. A tűzoltók létrával, az ablakon át mentek be, ahol a hölgyet épségben találták.

Március 22-én éjjel egy Tábornok utcai, második emeleti lakást tört fel a raj rendőrségi kérésre, az erkélyajtót felfeszítve.

 

Fakárok

A Zoborhegy utca 20-nál egy magas akácfa 8 méter magasságban kettéhasadt, a járda és az úttest fölé lógott. A raj láncfűrésszel szétdarabolta március 9-én délelőtt, így megszüntette a vészhelyzetet és a forgalmi akadályt.

Másnap délután a Mexikói út 69. szám előtt úttestre zuhant, száraz faágakat távolítottak el.

Március 14-én délelőtt egy 10 méteres, gyökerestől kifordult fát fűrészeltek szét a tűzoltók.

Pancser favágók szakszerűtlenül ritkítottak meg egy fát a Bolgárkertész utca 6. szám alatti épület belső udvarában. A raj március 25-én délután egy bevágott, 12 méteres és 30 cm vastag farészt talált, ami letöréssel fenyegetett. A fát kivágták.

 

Közlekedési mentések

A Hungária körút 66. szám előtt március 10-én délelőtt egy Mitshubishi Lancer ütközött össze egy Citroën C3 személyautóvall, sérülés nem történt.

Március 10-én délután fél kettőkor a Hungária körút 169-nél Fiat és Volvo személygépkocsik karamboloztak. Négy személyt nyaki sérülésekkel vittek az Árpád kórházba.

VW Passat ütközött egy Suzukival március 11-én éjfélkor a Róna utca és Egressy út találkozásánál. A raj a Passat égő motorterét eloltotta, a forgalmi akadályt megszüntette. A mentők három könnyű sérültet szállítottak az Árpád kórházba.

Március 25-én 20 órakor a Stefánia út 14-nél egy Citroën és egy Toyota gépkocsi ütközött. A raj áramtalanított, egy, a Citroënbe szorult személyt feszítő-vágóval mentett ki.

Március 29-én este 10 óra előtt a tűzoltók szabadítottak ki egy személyt, aki Polski Fiatjával egy Skodával ütközött a Hungária körút 19. számnál. Közepesen súlyos sérüléseivel a mentők kórházba vitték.

 

Szeméttüzek

Március 9-én kora este a Fogarasi út 121-nél lévő szelektív hulladékgyűjtő egyik tartálya teljesen kiégett. Március 18-án délben egy buszmegálló sárga szemetesét oltották el a Nagy Lajos király útja 217-nél. Március 27-én délután egy Kassai téri toronyház kukatárolójában 5 db égő kukát oltottak el egy D-sugárral.

 

Zárlat

Március 10-én 16 óra 45 perckor hívták a tűzoltókat egy Cházár András utcai társasház harmadik emeleti lakásába, ahol elektromos kapcsolótábla és vezetékek égtek. A raj áramtalanítás után elvégezte az oltást. A falak kormozódtak, személyi sérülés nem történt.

 

Lógó ereszcsatorna

Egy Szugló utcai családi ház öt méter magasan lévő ereszcsatornája balesetveszélyesen lógott a levegőben. A raj március 13-án kihúzós létra segítségével eltávolította.

 

Rossz kémény

Március 21-én 17 óra 42 perckor riasztották a rajt a Colombus utca egyik földszinti lakásába, ahol begyújtottak a kályhába. Dugulást feltételezve a füst visszaáramlott, mert nem volt megfelelő légjárat. A raj az izzó, füstölő fatüzelőt kiszedte a kályhából, majd a füsttel telítődött, kormozódó lakást kiszellőztette. Senki nem sérült meg.

 

XVI. kerület

 

Elhagyatott ház

A Vidámvásár utca 69. szám alatti, üresen álló épület egyik helyiségében izzott, füstölt az összehalmozódott hulladék. A rajt március 8-án 18 óra előtt riasztották oltani. Az épület ismeretlen tulajdonú.

 

„Kis cigarette…”

Egy D-sugárral oltották el március 14-én délután a Veres Péter út 155. előtti buszmegálló szeméttartályát.

 

Átégett plafon

Egy Rózsa utcai, kétlakásos családi ház egyikében átégett a mennyezet a padláson lévő kéménytől március 16-án. A tűzoltókat 5 óra 2 perckor hívták ki. A tűz oka: a kémény oldalába szabálytalanul épített tetőszerkezeti faanyag. A szomszédos lakás is károsodott a hőtől és az oltóvíztől, a falak is megrepedtek. Személyi sérülés nem történt.

 

Égő melléképület

Március 23-án 13 óra előtt értek ki a tűzoltók egy Batthyány utcai ingatlanhoz, ahol egy 3 négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében égett. A tüzet a tulajdonos részben eloltotta, a munkát a raj fejezte be.

 

Agglomeráció

Közveszélyokozás?

Egy lomokkal, papírhulladékkal teli lakótelepi lakás gyulladt ki Gödöllőn március 16-án.A tüzet jelző füstöt a ház lakói jelentették a tűzoltóknak, akik behatolva egy súlyosan megégett személyt találtak. A lakásban talált állapotok felvetik a közveszélyokozás gyanúját is.

 

Holttest az avarban

Mintegy ötszáz négyzetméteren égett az avar, száraz fű Hévizgyörkön március 19-én. A tűzoltók oltás közben egy férfi holttestére bukkantak. Az idős tulajdonos vélhetőleg maga látott a tűz eloltásához, s eközben vagy füstmérgezést kapott, vagy a ruhája gyulladt meg, s így vált a tűz áldozatává.

 

Tüzek a szabadban

A tél elmúltával a megmaradt száraz fű, nád avar igen könnyen meggyullad, így egy kisebb tűzrakás (szemétégetés, szalonnasütés) is gyorsan tovább tud terjedni. Sokan nem tartják be a szabadban történő tüzelés szabályait, mely a tűz hirtelen „elfutásához” (ellenőrizhetetlenné válásához) vezet. A szabályokról a tűzoltóságokon lehet érdeklődni, a közterületi égetést a helyi polgármesteri hivatalok rendeletükben szabályozzák. Felhívnánk a figyelmet hogy jelen időszakban tűzgyújtási tilalom került elrendelésre az erdőkben, az út és vasút menti fásításokban, valamint az erdők és fásítások 200 méteres körzetében. Ezeken a területeken történő tűzgyújtás, ebben az időszakban szabálysértésnek számít.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez