Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661898
   « Vissza

Tojásos bárány

 « Receptek 
2010. április 9.
 

 

Hozzávalók: 1 kg báránycomb, vagy (és) oldalas, 3 tojás, 2 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor (száraz), 1 evőkanál liszt, 1 dl olaj vagy zsír, só, bors.

A húst ecetes vízzel leforrázzuk (1 l víz + 1 dl ecet), majd hideg vízben megmossuk. Apróbb darabokra vágjuk, a zsíron megforgatjuk, fűszerezzük és puhára pároljuk. Mikor puha, ráöntjük a bort, az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, majd zsírjára pároljuk. A húst félrehúzva a levébe keverjük a lisztet, kicsit pirítjuk, ha kell, kis vizet teszünk hozzá, majd ráöntjük a felvert tojásokat. Mikor a tojás összeáll, kész. Puliszkát vagy krumplipürét adunk mellé.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez