Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662783
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2010. március 29.
 

image001Az asztrológiai új év (2010. március 21-én délelőtt 9 óra 18 perckor) a Kos havával kezdődik. A természet megújuló ereje, a tavasz kezdete, a horizonton felfelé ívelő Nap által megjelenő első bimbók időszaka. Elérkezett az újraéledés, a tiszta lappal való indulás, a reményekkel teli előre tekintés, az első zöldellő levelek ideje. Végre napfénnyel töltődhet fel a szervezet és a lélek egyaránt. Függetlenül sorsunk alakulásától, ilyenkor sokkalta jobban viseljük a terheket, a nehézségeket, mert végre fényesség borul a nappalokra, a zord, szürke, befelé forduló téli hidegek után.

 

A Kos-jegy uralkodó bolygója a Mars férfias teremtőerejével megtermékenyíti a Föld bolygót és hatalmas, elementáris, félelmet nem ismerő hatalma csodákat visz véghez. Élénk színekbe borítja az addig lappangó, földben szunnyadó jelentéktelen magokat, gyökereket. Varázsol! Mindezt úgy teszi, hogy egy pillanatra sem merül fel benne a kétség arra vonatkozóan, hogy sikerülhet-e a teremtés maga. Nem is sikerülhetne, ha kétségek gyötörnék, mert ezzel energiáinak felét arra pazarolná, hogy félelmeit eloszlassa, hogy bizonyítékot szerezzen; képes a teremtésre.

A kétségeken való felülemelkedéshez nem hiányzik más, csak egy mustármagnyi hit és az egyhegyű, egy irányba mutató, koncentrált állapot, mely nem engedi letérni útjáról a célja felé törekvőt.

Az igazság az, hogy a hit – melyből tapasztalat származik – és koncentráció nélkül – mely az útra és a célra egyaránt összpontosul – valóban nem léphetnénk egyről a kettőre. A második nagy igazság az, hogy a Mars bolygója igazából e két tulajdonságot nem is tudatosan birtokolja, sokkal inkább ösztönösen teszi, duzzadó tetterejéből és vakmerőségéből adódóan vág bele abba, amit belülről leginkább a magáénak érez. Ahhoz, hogy egy kisgyermek felálljon és járni kezdjen, vakmerőség kell. Ha tudná a kis fejecskéjében, hogy el is tud esni és megütheti magát, eszébe jutna, hogy kificamíthatja a bokáját és beverheti állva a fejét az asztal sarkába, akkor ülve maradna, vagy fekve a kiságyban. De nem teszi! Szerencsére… A felnőtt lélek már meggondolja, sőt legtöbbször ülve marad, vagy két vállra fektetve marad saját problémái tengerében, mert már megütötte magát sokszor, fél, hogy újra megüti és az fájni fog.

A Kos-hava az indíttatásról szól és arról, hogy elindulhatunk azon az úton, amelyen már régóta szeretnénk. Lendületet ad, kezdeti erőt. „Nem várok senkire, nincs szükségem semmire, fogom magam és elindulok!”. Elindul, mert nem érzi magát fél embernek valaki, vagy valami nélkül, vagyis nem fél megtenni.

A tavasz kezdő havában azonban néhány kellemetlenség is érhet minket, ha nem vagyunk felkészülve arra, hogy nemcsak az új vágyak kelnek életre bennünk, hanem a mélyre nyomott, „nem szabad”, „nem lehet” szavakkal beásott régiek is.

Leginkább ott mérhető le a betokosodott, beragadt vágy, tetterő, energia – saját személyiségünkön belül és kívül is –, ahol viszály, vita van. Azon az életterületen, azzal az emberrel, vagy embercsoporttal szemben, akivel problémánk van. Feles energia szorult lelkünk belsejébe. Egy ki nem mondott szó, egy elhallgatott vélemény, egy tisztázatlan helyzet, melyet nem mertünk tisztázni akkor és ott, egyetlen kis bosszantó magocskából szilárd, haragos fává nőheti ki magát. A hónap tehát nem csak elindíthat egy új és ismeretlen úton, hanem meg is mozgathatja a bensőnkben érlelt haragot, agressziót, mely nem más, mint „meg nem tett” energia. Minél tovább húzódik egy feloldatlan helyzet, annál inkább több képzelgés csapódik az egykor megtörtént nehéz szituációhoz – így lesz továbbrajzolt emlékkép, fantáziakép –, vagyis egy idő után átíródik a bolhányi történés óriási elefánttá.

A kitisztításhoz önbecsülés kell, hogy vállalni tudjuk az egyenességet, a saját véleményt és a hűséget önmagunkkal szemben akkor is, ha több száz ember más állásponton van. A lélek megerőszakolása ugyanolyan bűntény saját belső gyermekünkkel szemben, mint a való világban elkövetett hasonló cselekedet. Szenvedélyes örömöket és bátor szívű belső gyermeki én-t kívánok Minden Olvasónak!

 

Egészségünk szempontjából a Kos-hava a hirtelen felmerülő vészhelyzetekre figyelmeztet. Figyelmetlenül kelhetünk át az úton, egy meggondolatlan mozdulattal megránthatjuk a vállunkat, vagy egyszerűen csak a Mars bolygóhoz tartozó vöröses, gyulladt aknék jelennek meg bőrünkön. „Egyes szám első személyben” előforduló testi bajokról lehet itt szó, vagyis olyan helyzetekről, melyet mi okozunk magunknak, az a bizonyos nagybetűs ÉN, ego, önfejűség. Az ebből adódó egészségügyi problémák megelőzésére a sportolás lehet a helyes út, mellyel le tudjuk vezetni megfelelő helyen és időben a felesleges energiáinkat.

Laki Beáta

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez