Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658576
   « Vissza

Újabb Fidesz-nagygyűlés

 « Portaszolgálat 
2010. március 29.
 

A választási nagygyűlések sorában kiemelkedően humoros összejövetelre került sor március 12-én este az Erzsébet-ligeti Színházban, ahol Kovács Péter polármester, a Fidesz XVI. kerületi parlamenti képviselőjelöltje látta vendégül Áder János EU-parlamenti képviselőt.

Bevezetőül Kovács Péter nagyon kötetlen stílusban szólt a termet megtöltő közönséghez, nagyjából úgy, hogy idejeIMG_1766 lenne, hogy a Parlamentben ülő képviselők a saját zsebük megtöltése helyett azon dolgoznának, hogy az ország minden lakosának jobb dolga legyen. Felemlített egy anekdotát, amely már valamelyik médiában is elhangzott, márpadig az nagy baj, ha az ország, a főváros vezetőinek mohóságán már nyilvánosan is gúnyolódnak. Az elképzelt történet szerint Miklós (ugyan melyik Miklós?) a Lehet Ön is milliomos-ban sikeresen eljut a 15 milliós kérdésig, amely így hangzik: Miben fér el 15 millió forint: 40 deka parízer zacskójában; egy Nokia telefon dobozában; egy nejlonszatyorban. Miklós izzad, bizonytalankodik a válaszban, mondja, hogy inkább kiszállna. Rendben van Miklós, kiszállhat – mondja a műsorvezető –, de azért megkérném, maradjon továbbra is ülve! Hatalmas nevetés követte az anekdotát, majd Kovács Péter mindenkit köszöntött ebben a kerületben, amelynek különlegessége, hogy a fővárosi kerületek közül itt gyűjtötték össze a legtöbb kopogtatócédulát, itt dolgozik a legtöbb aktivista – hogy csak a legfontosabb legeket sorolja fel...

Amikor a kopogtatócédulákat gyűjtötte, többen kérdezték tőle, hogy miért akar maga képviselő lenni, hát nincsen elég dolga? Dolog az lenne bőven, válaszolta, de vanna olyan dolgok, amiket csak abban a Duna-parti kupolás épületben lehet megoldani. Sajnos azt kellett tapasztalja, hogy aki most a XVI. kerületet képviseli, nem képviseli kellőképpen. Meg is kérdezte a közönséget, hogy szerintük Vidorné az elmúlt nyolc évben hányszor említette a parlamentben a XVI. kerületet. Egyszer sem – zengett a válasz, mire a polgármester kifejezte azon véleményét, hogy ez a szép kertváros méltóbb képviseletet érdemelne. Ezért vállalta el a jelölést.

Ezután felidézte gyermekkora kedvenc kacsás rajzfimjét, benne Dagobert bácsit, aki ha pénzt látott, a szeme helyén rögtön dollárok kezdtek karikázni – mintha ilyen politikusok uralnák mostanában a parlamentet, és ami az utóbbi időben történik, az már inkább egy kabarétréfába illene...

Ezután felkonferálta a vendéget, aki a XVI. kerületben kezdte politikai pályafutását, volt a parlament alelnöke, EU-parlamenti képviselő: Áder János. Ő már komolyabban kezdte mondandóját, ami lényegében nem volt más, mint egy múltidéző összeállítás az elmúlt nyolc esztendőről, amelynek során a szocialisták és a szabad demokraták irányították az országot.

 IMG_1792

 Áder János Gyurcsány képével a múltidéző előadáson

Az előadást egy filmvetítés kísérte, korabeli bejátszásokkal, és meg kellett állapítani, hogy Gyurcsánynak nagyon nem tesz jót, ha szembesítik azzal, amit nyilvánosan mondott, és azzal, ami később valóságosan történt. A közönség felhördülve hallgatta azt a bejátszást, amelyen a 2006-os miniszterelnök-jelölti választási vitában határozottan és kereken letagadta a vizitdíj bevezetésének tervét – a gázáremelés elhazudását már csak hangos nevetés kísérte, pedig arra is egy nyilvános lakossági fórumon került sor. Jó emlékidéző volt az öszödi beszéd kicsiny részlete (nem csináltunk semmit négy évig), amit azóta is próbálnak fehérre mosni egyes buzgó sajtómunkások, pedig bármely más országban egy ilyen beszéd után az illetőnek mennie kell a közéletből.

Medgyessy Péter, sokak kedvence, a Kárpátok Cicerója is napirendre került, aki gyakran mondott bizarr csacskaságokat. Amikor Erdő Péter bíborost felszentelték, miniszterelnökkként szólásra emelkedett, és azt mondta: Erdő Péter új szeleket hordoz magában. Hogy böjti szelekre gondolt-e, az nem derült ki. A közönség mindenesetre jól szórakozott a másfél órás múltidéző előadáson, ahol (nem titkolt kontrasztként) az is szóba került, mennyi minden épült a Fidesz négy éve alatt... (F)

IMG_1798 

 Hagyó Miklós sem maradt ki a múltidéző felsorolásból

 

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez