Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664558
   « Vissza

Határon túli magyar színházak az Erzsébet-ligetben

 « Cikkek és hírek 
2010. március 3.
 

Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, a Kőműves Kelemen táncszínházi előadása kerül színre nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én az Erzsébet-ligeti Színházban, a Marosvásárhelyi Színház művészeinek előadásában. Az előadás különlegessége, hogy belépődíj ugyan nincs, de jegyeket csak XVI. kerületi lakosok igényelhetnek (lakcímkártyával) a kerületi ünnepségsorozat részét képező díszelőadásra. Az előadás iránt igen nagy az érdeklődés – a címszerepben Tollas Gábor látható, az előadást pedig Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus rendezte.

– Hogy egyáltalán színre kerülhetett nálunk a rockopera, az annak köszönhető, hogy zártkörű előadáson, a kerület lakosainak lesz bemutatva – tudtuk meg Szabó Csillától, a művelődési ház nemrégiben kinevezett igazgatójától. – Sajnos a körülmények miatt több előadást nem tudunk tartani, de megnyugtatnám azokat, akik most nem jutnak be, hogy a későbbiekben valószínűleg módjuk lesz megnézni a darabot.

Március 29-én egy másik határon túli magyar színház is színre lép Mátyásföldön: a székelyudvarhelyiek mutatják be Garcia Lorca: Bernarda Alba háza című darabját. Mint megtudtuk, ez a két bemutató a színház új vezetőjének koncepciójába illeszkedő mini tavaszi fesztivál, amely kapcsolatot épít a határon túli színházak és a XVI. kerület között. Június végén Kisvárdán tartják a határon túli magyar színházak fesztiválját, de az elsősorban a szakmának szól. Ősszel viszont a nagyközönségnek megtartott előadásokra kerül sor, és ha a tárgyalások sikerre vezetnek, akkor immár nem csak a belvárosban, hanem az Erzsébet-ligeti Színházban is sor kerül nívós színházi előadásokra. Mint Szabó Csilla fogalmazott: ezáltal kellemesen összekapcsolódhat a színvonalas kultúra és a kertvárosi életvitel.


A XVI. kerület része lehet a határon túli magyar színházak fesztiváljának – tudtuk meg Szabó Csillától, a művelődési ház új igazgatójától. Hogy további újdonsággal is tudjuk szolgálni. Felhívnánk olvasóink figyelmét a kép hátterére: a művelődési házban egy kávéző nyílt, hangulatos bútorokkal, tekerős (működő) gramofonnal, a színházi presszó mellett, amely nem csak irodalmi estek, egyéb színvonalas programok színhelyéül szolgálhat, hanem ideális helye lehet külsős rendezvényeknek, tárgyalásoknak, vendégfogadásoknak is.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez