Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.05.24. péntek
Eszter, Eliza, Vanessza
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 13814535
   « Vissza

Sült karaj gazdagon

 « Receptek 
2010. február 3.
 

Hozzávalók: 1 kg csontos karaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2-3 fej gomba, 1 szál virsli, 2 dl száraz fehérbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál mustár, só, őrölt bors.

A karajt úgy csontozzuk ki, hogy csak a gerinccsont maradjon rajta. A húst ujjnyi szeletekre vágjuk úgy, hogy a csont összetartsa, ne essen szét. A szeletek közé felváltva teszünk apró füstölt szalonnadarabkákat, gombaszeleteket, virslidarabokat és gyufaszálnyira metélt sárgarépát. Kívülről megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk, majd rámorzsoljuk a zúzott fokhagymát. Tűzálló tálba tesszük, aláöntjük a bort, kis vizet. Lefedjük és előmelegített forró sütőben puhára pároljuk. Mikor puha a hús, lefejtjük róla a csontot és a szeleteket visszatesszük a tálba, fedő nélkül, saját levével locsolgatva pirosra pirítjuk. Vegyes köret és saláta illik hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Legutóbbi lapszámunk - 2019. május 15.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez