Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663020
   « Vissza

Közlekedési balesetek (december második fele - január első fele)

 « Balesetek 
2010. január 20.
 

 

100101_magtar_4 

Újévi baleset. Egy Kia Saphira parkolt el szilveszter éjszakáján a Magtár utca 49. szám előtt. Vezetője reggel 7 óra körül szörnyű robajra ment ki a ház elé. Azt látta, hogy a kocsija teljesen össze van törve, s az okozó, egy Opel Vectra több útszéli fának is nekihajtott. Kiderült, hogy három vidéki fiatalember ment az Opellel a Magtár utcán, majd a csúszós úton a vezető elveszítette a kocsi fölött az uralmát, s megpördülve nekicsapódott az út szélén álló autónak. A vezető erősen ittas volt, a rendőrök vérvételre kísérték, jogosítványát nem tudták elvenni, mivel azzal nem rendelkezett. Utasai megsérültek, egyikük súlyosabbnak tűnő gerincsérülést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. Amint az a képen is látható, mindkét autó igen rendesen összetört...

 

 

500064a

500716a 

Csúszik az út. Kerepes után a 3-as főút vonalvezetése több mint veszélyes. Különösen igaz ez akkor, ha olyan kemény tél van, mint mostanában. A felső képen látható Renault Clio kisteherszállító január 3-án csúszott le az útról, és a kocsit a tulajdonos balszerencséjére egy út széli fa fogta meg. Az alsó képen látható Peugeot 206-os január 11-én szenvedett balesetet ugyanezen az útszakaszon. A vezető előbb a bal oldali útárokba hajtott, ami közreműködött abban, hogy a kocsi a tetejére forduljon, majd ebben az állásban még visszasodródott az útra, és egy szemből érkező Wartburggal ütközött. Csodával határos, hogy mindkét balesetben a kocsiban ülők csak könnyű sérüléseket szereztek.

 

XIV. kerület

Elévágott a Skoda

Január 3-án éjszaka a Hungária körúton közlekedett egy Skoda személygépkocsi a Thököly út irányából az M3-as autópálya irányába, a menetirány szerinti külső sávban, amikor egy olasz rendszámú Ford típusú személygépkocsi vezetője a mellette haladó sávból hirtelen a Skoda elé vágott. A Skoda sofőrje fékezett, jobbra rántotta a kormányt, de a balesetet nem tudta elkerülni. A Ford utasa fejsérülést szenvedett, ezért a kiérkező mentők az Árpád kórház traumatológiájára szállították.

Lelépett a kislány

Január 4-én reggel gyalogosgázolás történt a Szugló utcában. Egy személygépkocsi közlekedett a Szugló utcán a Róna út irányából, a Nagy Lajos király útja irányába. Amikor a Szugló utca 71. szám előtti részen járt, a gépkocsi vezetője későn vette észre, hogy jobb oldalról egy kislány lép ki elé a gyalogos átkelőhelyen. Fékezett, balra kormányozott, de az ütközést már nem tudta elkerülni és elsodorta a jobb oldali visszapillantó tükörrel a kislányt. A mentők a helyszínen megvizsgálták, majd a Bethesda Gyermekkórházba szállították.

Sikertelen kerülés

Január 5-én este egy személygépkocsi vezetője közlekedett a Rákospatak út felől a Nagy Lajos király útja irányába. Az Ungvár utca 7. szám előtt lévő, a sávot teljes szélességében lezáró elkerített útfelbontás kikerülése során nem adott elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő másik gépkocsinak, aminek következtében összeütköztek. A balesetet okozó gépkocsivezetőt a mentők az Árpád kórházba szállították, mivel fejsérülést szenvedett.

Elsőbbség a gyalogosnak

Január 6-án késő délután egy gyalogos hölgy kívánt áthaladni a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Fogarasi út és a Mályva utca kereszteződésében. A Fogarasi út külső sávjában haladó személygépkocsi vezetője megállt, hogy elengedje, de a belső sávban érkező gépkocsi vezetője nem vette észre és elsodorta a gyalogost, akit a mentők lábsérüléssel az Árpád kórház traumatológiájára szállították.

Nem látszott a piros

Január 9-én délután egy Mercedes C200 típusú személygépkocsi közlekedett a Pillangó park felől a Mogyoródi út irányába. A Fogarasi út és a Pillangó utca kereszteződésében haladt át a fényjelző készülék szabad jelzésénél, amikor egy Toyota Yaris nekiütközött. A Mercedes vezetője fejsérülést szenvedett, utasa pedig csípő- és fejsérülést. Mindkettőjüket az Árpád kórház traumatológiai osztályára szállították a mentők. A Toyota vezetője valószínűleg a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ő nem sérült meg a baleset során.

XVI. kerület

Kaland a kertben

A Wesselényi utca sarokházának idős hölgy lakója hatalmas robajra ébredt december 27-én reggel 6 órakor. Kiment a kertbe, s azt látta, hogy a kerítését beszakította egy Suzuki, amelyik félig az utcán, félig pedig a kertben állt. A kocsi körül két fiatalember serénykedett, a rendszámot szerelték le róla éppen. A ház tulajdonosának kérdésére nem válaszoltak, csak vették lefelé a rendszámot, mire ő kihívta a rendőrséget. A rendőrök megállapították, hogy az egyik fiatalember a kocsi tulajdonosa, mindketten erősen ittasak, és a kocsi papírjai sincsenek rendben (néhány hiányzott, néhány meg lejárt). A vezetőt vérvételre kísérték. Hogy a kocsit miért akarták megfosztani a rendszámától, azt csak találgatni lehet.

Kanyar a busz elé

Egy 277-es autóbusz állt a Veres Péter út és a Sárgarózsa utca becsatlakozásánál lévő autóbuszöbölben december 28-án reggel 7 órakor. A vezető az ajtó becsukása után szeretett volna besorolni a forgalomba, de nem tudott, mert az úton mögötte érkezett egy Opel, amelyik nem engedte el. A buszvezető lassan gurult előre, míg az Opel mellette elhaladt, majd a vezető gázt adott – és egyből nekiment az Opel oldalának, mivel annak vezetője az induló busz előtt meredeken jobbra fordulva szeretett volna behajtani a Sárgarózsa utcába. A balesetért a felelősséget egyik vezető sem vállalta el, az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Kis helyi üldözés

Egy Skoda állt a Timur utca és a Szlovák út becsatlakozásánál december 30-án kora délután, vezetője arra várt, hogy balra ki tudjon kanyarodni a Szlovák útra. Jobbról jött egy Suzuki, amelyik mintha egyenesen haladt volna, majd a vezető mégis felkanyarodott a Timur útra, s eközben szemből nekiment a Skodának. A baleset után a Suzukis elhajtott a helyszínről, a Skoda vezetője némi forgolódás után üldözőbe vette. A Suzukit a Menyhért utcában érte utol, majd mikor mindketten megálltak, a Skoda vezetője kiszállt, hogy tisztázzák a balesetet. A Suzuki sofőrje ekkor gázt adott, majd elhajtott. Az üldözés a Délceg utcán át folytatódott, de mire itt a Skoda vezetője leért a Szlovák úthoz, hiába nézett jobbra, balra, nem látta az üldözött Suzukit. Azután észrevette, hogy a kocsi ott van a túloldali árokban, s vezetője éppen gyalogosan készül kereket oldani. Odafutott, s a sofőrt erővel visszatartotta, míg megérkeztek a kihívott rendőrök. Kiderült, hogy a vezető erősen ittas állapotban van, s azért választotta a baleset rendezésének ezt a sajátos módját. A jogosítványát a helyszínen bevonták, s ellene eljárás indult.

Vitatott befordulás

Nagyon tanulságos baleset történt január 5-én reggel. Az Újszász utca 45/B. előtti buszöbölbe beállt egy Suzuki Grand Vitara, mert a vezető a gyereket vitte iskolába, majd midőn elindulni készült, rá merőlegesen az üzletsor elé próbált beparkolni egy Opel Vivaro. A két kocsi összeütközött. Az Opel vezetője szerint ez azért következett be, mert a Suzuki elindult, de a Suzuki vezetője szerint ő nem indult el, az Opel hajtott bele. Ennél többet a rendőrök sem tudtak megállapítani, a felelősség kérdését majd a szabálysértési eljárás próbálja tisztázni.

Aránytalan kár

Egy katonai VW Transporter haladt a Csömöri úton a város felé január 6-án délelőtt. A sűrű havazásban a József utcai lámpánál fékezés ellenére belecsúszott az előtte megálló Ford Mondeóba. A vezető elismerte a felelősségét, ám mivel honvédségi járműről volt szó, rendőri intézkedésre volt szükség. A Volkswagenen nem látszott sérülés, a Fordban 100 ezer forint kár keletkezett.

Nem fértek el

A kerület legjobb rókaútjáról, a Margit utcáról érkezett az Arany János utcai becsatlakozáshoz egy személyautó január 7-én. A vezetőnek még egy parkoló autót is ki kellett kerülni, így eléggé közel volt az elméleti felezővonalhoz, s balszerencséjére a főúton jobbról érkező Opel is a Margit utcára kanyarodott, s így összeütköztek. A vezető a felelősségét elismerte, rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Kaland a rpetéri hóban

Igazi havas baleset történt január 7-én. Fiatalok egy csoportja indult autókázni az Újszász út és Léva utca sarkánál található úton, amelyik a mátyásföldi repülőtérre vezet. A fiatalok azt látták, hogy a reptér közelében egy törött Suzuki áll, mellette néhány fiatal, majd az egyik lány hirtelen összecsuklik. Kocsiba tették, kivitték a főútig, majd hívták a mentőket és a rendőrséget. Az ápolásra szoruló lány elmondta, hogy öten ültek a Suzukiban, és a reptéren, a friss hóban autókáztak, ő vezetett, amikor valamilyen nagyobb tárgynak nekimentek, amitől az autó az oldalára fordult, majd ismét kerekeire állt. Az ütődéstől neki nagyon megfájdult a gerince, amiről a mentősök nem tudtak a helyszínen véleményt mondani, a sérültet a Baleseti Intézetbe szállították.

Nem látszott a kislány

Egy vidéki autós haladt a Szlovák úton január 8-án, Palota irányából, s a Péterke utcánál felfestett zebra előtt megállt, hogy az út szélén várakozó kislányt átengedje (aki nem tudhatta, hogy manapság az ilyesmi fölöttébb balesetveszélyes). A kislány el is indult, majd az úttest túlfelén egy ellenkező irányból érkező Suzuki Swift elütötte a zebrán haladó gyalogost, mivel nem vette észre. A sérült kislányt a mentők kórházba szállították.

Kijött a teherautó

Egy Ford Escort haladt a Veres Péter úton a városból kifelé január 9-én kora délután. A Bökényföldi úti kereszteződésnél az egyenesen haladó autó elé hajtott egy VW LT típusú kisteherautó, amelyik a város felé kanyarodott. A személyautó vezetője a fékezés ellenére nekiütközött a teherautó hátuljának, s ettől nem csak az autó törött össze, hanem a hátsó ülésen utazó kislány is nekirepült a fejtámlának, és megsérült – őt a mentők a Heim Pál kórházba szállították.

Futott a busz után

Egy Suzuki haladt a város felé január 9-én kora délután a Csömöri úton. Az Akácfa utca becsatlakozásánál a vezető azt vette észre, hogy az úttesten kezd átszaladni egy idősebb férfi, hogy elérje a megállóban éppen ott álló 31-es autóbuszt. A gyalogos nem volt tekintettel az érkező személyautóra, amelyik bár nem ment nagy sebességgel, végül elütötte a férfit, aki ráesett a motorháztetőre, majd innen irányt váltva fejjel nekirepült az autóbusz hátsó részének (a céljának megfelelően tehát végül mégis elérte a buszt). A gyalogos fejsérülést szenvedett, és a busz is a baleset részesévé vált, mivel valami alkatrész letört róla a gyalogos fejének becsapódásától. A sérült gyalogost a mentők kórházba szállították.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez