Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657428
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (November második fele)

 « Tűzoltósági hírek 
2010. január 13.
 

XIV. kerület

Beázás

A Francia út 43. szám alatt lévő önkormányzati lakás szobájának tetőzetén megállt az esővíz és beázást okozott. A raj november 15-én délután szivattyúzta le a vizet.

Nem károsodott a trafó

November 21-én 13 óra 38 perckor hívták a tűzoltókat a Rákospalotai határút 123. alatti trafóházhoz, ahol egy használaton kívüli helyiségben a beköltöző hajléktalanok tüzet okoztak. A tűz nem terjedt át a trafót védő, lezárt részbe, így kár nem keletkezett.

Halálos szénmonoxid-mérgezés

A Mogyoródi úti Kertészeti Szakközépiskola gyakorlókertészeti területén lévő lakásban CO-mérgezésben elhunyt egy személy november 22-én éjjel. A kiérkező raj CO-t nem tudott mérni, a gázt elzárták, szellőztettek és átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Fennakadtak a síneken

November 23-án 18 óra után tűzoltók vontatták le a villamossíneken fennakadt Fiat Bravo személyautót az Egressy út 73-nál. November 27-én 17 órakor a Fogarasi út 67-nél járt így egy Audi is, a raj kézi erővel segítette vissza az úttestre.

Lakástűz

November 23-án este 10 óra után riasztották a rajokat a Kerepesi út 78/c-be, ahol egy harmadik emeleti lakás szobája teljesen kiégett. A felderítés során a szomszédos lakásokba is be kellett hatolni ajtóbetöréssel. A lépcsőház is erősen bekormozódott, a fali vezetékek megégtek. Egy személyt füstmérgezés gyanújával a Korányi kórházba vittek a mentők.

Szeméttűz

Az Ajtósi Dürer sor 4. szám előtti villamosmegálló fémoszlopra szerelt szemétgyűjtője november 26-án reggel kigyulladt, az alsó része teljesen kiégett.

Füstölgő motor

November 28-án este fél 8-kor hívták a rajt a Cházár András utca 1-hez, ahol egy Lancia személyautó műszerfalából füst tört elő. Ezt a tűzoltók áramtalanítással megszüntettek. Az okot csak a műszerfal megbontásával lehetett volna megállapítani, ehhez a tulajdonos azonban nem járult hozzá.

Ütközés

November 30-án este fél tízkor a Fogarasi út 22. számhoz hívták a rajt, ahol egy Audi karambolozott egy Suzukival. A Suzuki eleje összetört, az Audi jobb első sárvédője, ajtaja, futóműve károsodott. Egy sérültet a Honvéd kórházba szállítottak.

XVI. kerület

Úttestre dőlt fa

November 15-én délután motoros fűrésszel távolítottak el egy úttestre dőlt 5 méteres fát az András utca 28. szám előtt.

Sérülés nem történt

A Veres Péter út 118. szám előtt egy Renault Thalia ütközött össze egy Peugeot 405-tel november 22-én 22 órakor. A raj áramtalanította az autókat, a Peugeot motorháztetejét csak feszítő-vágóval tudták kinyitni. Személyi sérülés nem történt.

Agglomeráció

Omlásveszély

November 20-án a kora délutáni órákban Galgamácsán egy lakóházra löszfal omlott a nagy mennyiségű csapadék következtében. Szerencsére a ház nem sérült meg jelentősen, de a lehetséges veszély miatt a lakókat ki kellett költöztetni. Maga a löszfal több lakóházra is veszélyt jelentett, de kárt egyelőre nem okozott bennük.

Izzott a kémény

November 21-én, a kora esti órákban kaptak riasztást a tűzoltók egy kerepesi lakóházban bekövetkezett kazánrobbanásról. A helyszínre érve azt tapasztalták, hogy robbanás ugyan nem történt, azonban a kazánkéményben lerakódott korom izzott. A kéménytüzet eloltották, és a szerkezeteket visszahűtötték.

Tetőtűz a tónál

November 22-én a mogyoródi kerektónál egy kb 40-50 nm-es zsindely fedésű faház tetőszerkezete égett, melyet rövid idő alatt sikerült eloltani. Az elsődleges megállapítások szerint a tüzet az épület elektromos rendszerének meghibásodása okozta.

Tűz a társasházban

November 26-án, a késő délelőtti órákban Gödöllőn egy társasház első emeleti lakásában keletkezett tűz. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok a lakás egészére és a többi lakásra nem terjedtek át, azonban a füst az egész épületet beterítette. A tűz feltehetőleg elektromos meghibásodás következménye.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez