Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28784964
   « Vissza

Bírósághoz fordul a bölcsőde a gyerekülés miatt

 « Archívum 
2009. december 17.
 

A XVI. kerületi önkormányzat 2001-ben vezette be a kölcsönzés lehetőségét a kerületi bölcsődékben. Dr. Csomor Ervin alpolgármester szerint ezzel a pluszszolgáltatással egyrészt segíteni kívántak a rászorulókon, másrészt színesíteni kívánták a kerületi intézmények szolgáltatási kínálatát is.

– A bölcsődékben bárki hozzájuthat a számára szükséges eszközökhöz. Méghozzá kedvezményes áron. Az elmúlt években nagy igény volt erre a szolgáltatásra, és nagy örömünkre a kölcsönzésekkel sem volt soha semmilyen probléma.

Egészen tavalyig így volt ez, amikor is Rácz Károly (közismertebb nevén Terry Black) egy gyerekülést kölcsönzött ki az egyik kerületi bölcsődéből.

– Rácz úr egészen pontosan 2007. február 23-tól kölcsönözte ki az ülést – mondta Tamás Jánosné, az Egyesített Módszertani Bölcsőde vezetője. – Tavaly az egyik gondozónővel beküldött 10.000 Ft-ot, ezzel 2008. augusztus 25-ig törlesztette a kölcsönzési díjat, azóta viszont egyetlen fillért sem fizetett, és az ülést sem hozta vissza. Rácz urat többször értesítettük, ajánlott levélben is felszólítottuk (ennek átvételéről bizonylatunk van), sőt telefonon is egyeztettünk vele, ám az elmaradt összeget (ÁFA-val és kamattal együtt 45.000 Ft-ot) ez idáig nem fizette meg. Megkérdeztem a fenntartót, akitől azt a tájékoztatást kaptam, hogy ugyanúgy kell eljárnunk, mint minden ilyen esetben, azaz a pénz behajtása érdekében a bíróság segítségét kell kérni.

Természetesen Rácz Károlyt is felhívtuk ez ügyben, aki meglepetésének adott hangot, hisz tudomása szerint egy ismerőse már régen törlesztette ezt az adósságát.

– Augusztus végén, miután hazajöttünk a nyaralásból egy ismerősömre bíztam a kölcsönzési díj törlesztését. Mivel a bölcsődétől semmilyen információt nem kaptam, úgy gondoltam, ez a dolog rendben van. De ha már az önkormányzat volt oly kedves besározni engem, akkor azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tavaly nyugdíjba vonuló bölcsődevezető búcsúztatójára ingyen kapta tőlem a műsort. Az akkor fellépő művészeken körülbelül százezer forintot spórolt az önkormányzat. (M)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez