Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655678
   « Vissza

Kanyó Évát ma sem feledték el

 « Portaszolgálat 
2009. december 11.
 

 

Nemrégiben megható eseménynek adott otthont a budapesti Tornacsarnok. A KSI SE tornaszakosztálya ugyanis immár hetedik alkalommal rendezte meg a Kanyó Éva Emlékversenyt.

November 14-én rendezték a Nemzeti Utánpótlás-nevelő Intézet területén található Tornacsarnokban a Kanyó Éva emlékére megrendezett VII. KSI-kupát. A rangos nemzetközi tornaversenyt idén első ízben a zuglói önkormányzat is támogatta. A verseny rendezője, a KSI SE pontosan 40 éve működik Zuglóban, és a verseny névadója válogatott versenyzője volt. Mivel a KSI SE mind a mai napig elsősorban a zuglói gyerekek számára nyújt sportolási lehetőséget, a kerületi önkormányzat is fontosnak tartotta a verseny támogatását.

verseny

Az idei emlékversenyen öt ország – Magyarország, Portugália, Dánia, Izland és Németország – tornászai mérték össze a tudásukat. A versenyzők három, serdülő, ifi és felnőtt korcsoportban, csapatban és egyéniben szálltak harcba az érmekért. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően ötven KSI SE-s tornász közös bemutatója nyitotta meg. Ezt követően a rendező egyesület sportolói virággal köszöntötték a verseny névadójának, Kanyó Évának a szüleit, illetve két edzőjét, Maráczi Mártát és dr. Tóth Ernőt. Ugyancsak az idei verseny krónikájához tartozott, hogy elbúcsúztatták a versenyzéstől a legutóbbi olimpia tornaversenyének egyetlen magyar tornászát, Gál Róbertet. A rendezvényen természetesen a 2000-ben tragikus körülmények között elhunyt Kanyó Éváról is megemlékeztek. A sokszoros magyar bajnok és válogatott, világbajnoki negyedik és hatodik helyezett, IBV-győztes tornász sportolóként a zuglói egyesülethez kötődött.

A 2009. november 14-én lebonyolított verseny rangját növelte, hogy a díjátadásból neves személyek is kivették a részüket. A család részéről a legjobb gerendagyakorlatot bemutató magyar versenyzőnek (ez volt Kanyó Éva legerősebb szere) Rózsa Csilla, Kanyó Éva lánya adta át a család által alapított Vándorserleget. A díjátadók között a verseny fő támogatóját, a zuglói önkormányzatot Szűcs István alpolgármester és Máténé Virág Krisztina, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának külsős tagja képviselte, az egykori Bp. Honvéd válogatott tornásznője, aki elmondta, hogy a magyar tornasport ma rendkívül mély válságban van, egyre-másra szűnnek meg a tornaszakosztályok, és egyre szűkülnek az edzők merítési lehetőségei is. Ezért az idei Kanyó Éva Emlékverseny nem csak a tornáról szólt. A barátok, egykori pályatársak ugyanis létrehozták a Kanyó Éva Alapítványt, melynek segítségével az utánpótlásképzést kívánják majd támogatni.

Az emlékverseny megrendezését és lebonyolítását nagyon szép és nagyon fontos dolognak tartom, hisz az emlékezésen kívül a Magyar Torna nagyjai is mindig részt vesznek a versenyen; Csisztu Zsuzsanna, dr. Magyar Zoltán és Csollány Szilveszter, akik egyben díjakat is adnak át.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez