Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28785599
   « Vissza

Óvodák, amelyek megújultak

 « Archívum 
2009. november 16.
 

A nyáron Zuglóban és a XVI. kerületben is gőzerővel zajlottak az intézmény-felújítások. A Kertvárosban ráadásul még a szeptemberi tanévkezdet sem gátolta, hogy a beruházások folytatódjanak. Rákosszentmihályon és Mátyásföldön is új óvodai csoportszobák épülnek, amelyekre a megnövekedett gyereklétszám miatt rettentően nagy szüksége van a kerületnek.

A XVI. kerületben a közelmúltban már építettek egy csoportszobát. Méghozzá a városrész legkisebb intézményében, a Hársfa utcai oviban sikerült egy új, közel 30 gyerek befogadására alkalmas szobát kialakítani. A Gyerekkuckó Óvoda szentmihályi tagintézménye idén nyáron újabb ajándékot kapott. Ezúttal az önkormányzat az épület nyílászáróit cseréltette ki. Ez azonban nem volt egyszerű, mivel a Hársfa utcai épület helyi védettséget élvez, ezért nem lehetett a régi ablakokat korszerű, műanyag nyílászárókra kicserélni. Az önkormányzat kénytelen volt fából legyártatni a hő és zajszűrő ablakokat, mely jelentősen megnövelte a költségeket. A körülbelül 5 millió forintos beruházás révén azonban sikerült a Rákosi út zaját az óvodából végleg kizárni.

Zuglóban egyelőre nem épül új óvodai csoportszoba, bár a gyereklétszám a XIV. kerületben is emelkedik, ugyanakkor az önkormányzat itt sem felejtkezett meg az intézményekről. Idén a beruházások legfőbb kedvezményezettje a Kerékgyártó Óvoda volt. A fenntartó választását az épület állaga mellett valószínűleg az is indokolta, hogy az ovi idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ennek örömére az önkormányzattól bruttó 50 millió Ft-ot kapott az óvoda. Ekkora összegből sikerült az épület tetőszerkezetét teljes egészében kicserélni, a fűtést korszerűsíteni, a régi kazánokat és fűtőtesteket újakra cserélni, a nyílászárókat kicserélni, illetve sok más egyéb mellett a világítást is korszerűsíteni. A beruházás során a külső homlokzat és az épületen belüli burkolat is megújult.

A két óvoda tehát új külsővel és részben megújult belsővel kezdhette az idei oktatási évet. Ezért pedig mindkét helyszínen hálásak voltak az óvodapedagógusok. A Kerékgyártó Óvoda október 16-án, a Hársfa utcai ovi pedig október 22-én rendezett „hálaadó ünnepséget”, melyre természetesen a fenntartó képviselőit is meghívták. (H)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez