Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778652
   « Vissza

Tűzoltósági hírek (október második fele)

 « Tűzoltósági hírek 
2009. november 2.
 

XIV. kerület

Szeméttűz

Október 8-án, az Emma utca 7. szám előtt 2 köbméter szemét égett, amit a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak el.

Leépítés

Október 5-én reggel a Szegedi út 70-nél leégett egy 10 négyzetméteres, fából készült portabódé a bent lévő asztallal, rádióval, ággyal együtt. Lehet, hogy a létszámleépítés egyik módját láthatjuk? Félreinformáltság miatt a szolgálattevő nem volt ott a helyszínen.

Zárlat

Október 10-én reggel 8 óra előtt egy Szabó Lőrinc utcai, háromemeletes ház alagsori konyhájában a mosógép elektromos vezetéke kapott lángra, a falak kormozódtak.

A mentősök kérésére

Október 12-én 23 óra után hívták a rajt a Szugló utca 125-be, ahol egy első emeleti lakásban rosszul lett a tulajdonos, és nem tudott ajtót nyitni a mentősöknek. A tűzoltók a teraszajtó üvegét betörve hatoltak be, s a könnyű sérültet a mentők az Uzsoki kórházba szállították.

Fakárok

Október 13-án, 21 óra 41 perckor mentek ki a tűzoltók az Öv utca 162. számhoz, ahol egy 15 méteres akácfa oldalága letört, és egy téglakerítésre, majd egy társasház udvarára zuhant. A raj a forgalmi akadályt, illetve a vészhelyzetet motoros fűrésszel megszüntette.

Október 13-án, kora délután a Szobránc utca 7-nél egy 20 méteres fa 8 méter magasságban letört ágát a raj XIV/létra segítségével eltávolította. Fél négy körül pedig egy Suzuki Swiftre dőlt fát távolítottak el.

A Paskál utca 47-nél egy 15 méteres, úttestre dőlt fát fűrészeltek össze. Az Álmos vezér útja 5. szám előtt tíz méter magas fa dőlt az úttestre.

Október 15-én reggel 7-kor a Rákospatak utca 69-nél távolítottak el egy úttestre zuhant 5 méteres faágat. Délután 6 óra előtt egy 6 méteres, úttestre zuhant fát fűrészeltek össze a Kalocsai utca 26. szám előtt.

Több hónapja meghalt

Október 13-án este egy Foga­rasi úti, második emeleti lakásba a rendőrség hívására a tűzoltók hatoltak be a nyitott erkélyajtón át. Bent egy több hónapja elhunyt személyt találtak.

Kilyukadt a tank

Október 15-én délben egy Opel Astrának kilyukadt a tankja a villamossínekből kiálló vasdarabtól az Erzsébet királyné útja 93. előtt. A kiömlött 15 liternyi üzemanyagot a raj homokkal felitatta.

Műszaki mentések

Október 2-án a Rákospatak utca 60/c-nél két személyautó ütközött, az egyik a Rákos-patakba zuhant, a raj daruval emelte ki. Sérülés nem történt.

Másnap 14 órakor a Nagy Lajos király útja 37-nél egy személyautó a villamossínekre hajtva fenn­akadt. A raj kézi erővel emelte le a sínekről.

Rab galambok

Október 17-én délután a Szentmihályi út 13-ba szólt a riasztás, ahol a tizedik emeleten egy használaton kívüli szellőzőcsőbe szorult be két galamb. A raj a csövet szétvágva szabadította ki az állatokat.

XVI. kerület

Műszaki mentések

Október 5-én reggel egy, a Timur utca 76. szám előtt az úttestre dőlt 6 méteres fát fűrészeltek össze a tűzoltók. A fa alatt parkoló gépkocsi teteje, oldala megsérült.

Egy könnyű sérültje volt a Rákospalotai határúton annak a balesetnek, melyben egy Opel Corsa egy Opel Vectrával karambolozott. A raj áramtalanította a kocsikat.

Október 13-án délután egy járdára letört faágat távolítottak el a Futórózsa utca 120-nál.

Felborult egy személyautó az Arany János utca 95. szám előtt október 11-én reggel. A vezetőjét a mentősök a helyszínen vizsgálták meg, sérülést nem tapasztaltak. A raj áramtalanítás után a kerekeire fordította az autót.

Október 14-én délután a Zsenge utca 61. előtt kézi szerszámokkal távolítottak el egy lehasadt faágat, mely a lombokon fennakadt. Este 7-kor a Rendelő utca 47-nél egy járdára zuhant, 6 méteres fát fűrészeltek szét.

Agglomeráció

Kigyújtott építények

Október 9-én kora délelőtt érkezett tűzjelzés a gödöllői tűzoltóságra, mely szerint egy nyitott istálló épület ég. A helyszínre érve a tűzoltók azt tapasztalták, hogy eg nyitott, 3x3 méteres szín ég, amelyről a tűz átterjedt egy szomszédos melléképület tetőszerkezetére is. A tüzet gyorsan, mintegy tíz perc alatt sikerült eloltani, az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz gyújtogatás következénye volt.

Égett a melléképület

Pécelen egy ötven négyzetméteres melléképület gyulladt ki október 12-én, amit a tűzoltók rövid idő alatt eloltottak.

Szétszaladtak a malacok

Egy személyautó haladt Aszód felé a 3-as főúton október 17-én hajnalban, utánfutóján másfél tucat kismalacot szállíttva. A malacokkal teli utánfutó vezetési gond miatt egyszer csak felborult, s elzárta a fél útpályát. A pórul járt malacszállítók a tűzoltók segítségét kérték, de mire sikerült az utánfutót felállítani, a kismalacok szétszaladtak. A tűzoltók a malacok keresésébe is bekapcsolódtak, így reggelre, mire beindult a nagy forgalom, a teljes útakadályt malacostúl sikerült felszámolni.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez