Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664637
   « Vissza

Menekültek a rendőrök elől

 « Rendőrségi hírek 
2009. november 2.
 

Október 19-én egy szakadt szürke autóval közlekedő három alak feltört a Jókain egy autót, így nem csoda, hogy amikor a járőrök estefelé a Veres Péter úton megláttak egy szakadt szürke autót, benne három alakkal, a nyomába eredtek. A kocsi vezetője a rendőri jelzésre nem akart megállni, s hajtott gyorsan a város felé. Az Egyenes utcánál aztán sikerült mégis megállítani: eléállt a rendőrautó, s a járőrök elindultak a kocsihoz, hogy igazoltassák a kocsiban ülő baseball-sapkás alakokat. Ekkor a vezető hátramenetbe kapcsolt, s tolatva visszament a HÉV-átjáróig, s a gyalogosokkal és a jelzőlámpa jelzésével nem törődve visszatolatott egészen a Czi­rá­ki utcáig.

Az egyik járőr a kocsit futva követte, másikuk az autóval indult el visszafelé. A menekülő autó vezetője futva távozott, az utasok már nem tudtak kiszállni, mert elkapták őket a rendőrök.

A vezető viszont elfutott a Körvasút sor irányába, s az volt a feltételezés, hogy a töltésen átjutva Zugló felé szeretne elmenekülni. Szerencsére gyorsan megérkezett az erősítés, s kiderült, hogy a töltés zuglói oldalán nincs senki. Ekkor az innenső, eléggé zegzugos részeket fésülték át a rendőrök, és a keresésbe bekapcsolódott az Önkormányzat Készenléti Szolgálatának járőre is. A menekülő vezető végül egy épület mellett lett meg, de addigra az önkormányzati járőrnek megsérült a bokája, ahogy leugrott egy raktár tetejéről. A három fiatalembert a járőrök előállították a kapitányságra, s elszámoltatták, hogy miért is menekülnek.

Bár elsőre azt hihetnénk, hogy közük lehetett az aznapi autófeltöréshez, semmi olyasmit nem találtak náluk, ami ezt bizonyíthatta volna. (Csak feltételezés, hogy a csapat két autóval járt, s a cucc tán a másikban volt éppen.) A menekülő vezető azt vallotta, hogy azért kerülte volna a találkozást a rendőrökkel, mert akkor elviszik a börtönbe. Ezen kicsit csodálkoztak, mivel az illetőre nem volt kiadva országos körözés. Kicsit később kiderült, hogy vidéken, ahol lakik, valami szabálysértési ügybe keveredett, ahol pénzbírságot szabtak ki rá, s mivel azt nem fizette meg, a körzeti megbízott kezdte el helyben keresni, hogy ideje lenne leülni a ki nem fizetett bírságot. Bár ez apróságnak tűnik, a komát ezzel a módszerrel is kivonják egy időre a forgalomból. S ha az autófeltörésen most nem is buktak le, az nyilván nyomot hagy bennük, hogy itt elég kemény fiúk a rendőrök, akik ha elkezdenek egy intézkedést, akkor azt be is fejezik. Ha ennek az lesz a következménye, hogy nagy ívben elkerülik a kerületet, akkor annak valamennyien csak örülhetünk.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez