Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662182
   « Vissza

Közlekedési balesetek (szeptember második fele)

 « Balesetek 
2009. október 8.
 

Közlekedési balesetek

XIV. kerület

(Zuglóból gyorsjelentés formájában kaptuk meg a baleseteket, ezért azokat így közöljük.)

Figyelmetlenül lépett egy gyalogos a troli elé, ami elsodorta őt szeptember 10-én a Fogarasi út és a Nagy Lajos király útja kereszteződésében. A sérülés mértékéről nincs jelentés.

Segédmotor-kerékpáros ütközött egy Opel Astra személygépkocsival szeptember 10-én a Füredi út és a Szentmihályi út kereszteződésében, aminek következtében a motoros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szeptember 15-én az Erzsébet királyné úton egy tolató kisteherautó lökött fel egy gyalogost, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Szeptember 16-án az M3-as bevezető szakaszánál cserbenhagyásos gázolás történt. Egy mikrobusz szabálytalan sávváltás következtében nekicsapódott egy Opel Astra típusú személygépkocsinak, ami emiatt felborult. Az okozó elhajtott a helyszínről, a rendőrök keresik.

A Nagy Lajos király útja és a Kerepesi út kereszteződésében ütközött össze egy Citroën és egy VW típusú gépkocsi, a baleset következtében nyolc napon belüli sérülések keletkeztek.

Szeptember 16-án a Szugló utcában gyalogost gázolt el egy tehergépkocsi. A gázolás következtében a gyalogost fej-, végtag- és gerincsérüléssel szállították a mentők kórházba.

Az M3-as kivezető szakaszánál, a Szőnyi út magasságában szeptember 17-én egy távolsági busz ütközött egy személygépkocsival, szabálytalan sávváltás miatt. A baleset következtében a gépkocsi vezetője nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

Egy 75-ös troli sodort el egy gyermeket szeptember 18-án a Dvorzsák sétányon, aki figyelmetlenül szaladt az úttestre. A sérülés foka ismeretlen.

Szeptember 19-én a Hungária körút 63. szám előtti szakaszon egy VW Golf vezetője feltehetően valamitől megijedt, ezért elrántotta a gépkocsija kormányát, aminek következtében egy leállósávban parkoló gépkocsinak ütközött. A sofőr nyolc napon túli sérüléseket szenvedett.

Szeptember 23-án a Hungária körúton, a Kacsóh Pongrác felüljáró alatt egy Opel típusú személygépkocsinak meghibásodott a fékberendezése, ennek következtében nekiment az előtte haladó gépkocsinak. Mindkét autóban a jobb első ülésen tartózkodó utas sérült meg, nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek.

XVI. kerület

Szűk hely

Egy Suzuki Swift kívánt balra kanyarodni az Ostoros útról a Szabadföld útra szeptember 14-én délután zöld jelzésnél. Ekkor a vezető arra lett figyelmes, hogy a gépkocsi jobb oldalát végighúzza a mellette egyenesen haladó kamion. A kereszteződésen áthaladva mindketten megálltak és értesítették a rendőrséget. Személyi sérülés nem történt.

Ki vezetett?

Szeptember 15-én hajnali két óra körül értesítették a rendőrséget, hogy a Vidámvásár út 104. szám előtt egy Nissan Vanette típusú gépkocsi van az árokba borulva, amely átszakította a szalagkorlátot és egy kerítésnek nekiütközött. A kiérkező járőrök a vezetőjét nem találták a helyszínen, a gépkocsi lezárt állapotban volt. A nyilvántartóból megállapították a jármű tulajdonosát és megkeresték a lakcímén. Ott a tulajdonos édesanyjával beszéltek, aki elmondta, hogy aznap a fia használta az autót, akit ő sem tud elérni telefonon. Hajnali három óra körül megjelent a baleset helyszínén egy hölgy, a tulajdonos testvére és vállalta, hogy ő vezette a gépkocsit. Elmondta, hogy mivel nem ütközött senkivel, azt gondolta, hogy nem okoz gondot, ha otthagyja az autót, amíg értesíti a testvérét a történtekről. Személyi sérülés nem történt, magát a balesetet nem látta senki, a környéken lakók már csak később észlelték az árokba csúszott járművet. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Nyíló ajtó

Az egyik Csömöri úti parkolóban történt anyagi káros baleset szeptember 15-én kora délután. A parkolóban már bent állt egy Peugeot Partner, amikor bekanyarodott mellé egy VW Transporter tehergépkocsi. Éppen ekkor nyitotta ki a Peugeot ajtaját a vezető, aminek nekihajtott a Transporter vezetője. Felelősségét egyikük sem ismerte el, szabálysértési eljárás indult az ügyben.

A rendőrt nézte

Szeptember 15-én az esti órákban egy segédmotor-kerékpáros haladt a Veres Péter úton Kistarcsa irányába. Menet közben az út szélén intézkedő rendőrökre figyelt, és ezért későn vette észre az előtte piros lámpánál megálló Rover típusú gépkocsit, aminek hátulról nekiütközött. Az ügyben szabálysértési eljárás indult, mivel a motoros nem rendelkezett érvényes felelősség-biztosítással.

Úgy, mint régen...

A Baross utcában közlekedett a Rákóczi utca irányába egy Fiat Punto szeptember 16-án reggel. Amikor a József utca kereszteződéséhez ért, nem vette figyelembe a Stop-táblát (ami már hónapok óta visszakerült a régi helyére), és behajtott a kereszteződésbe. Ott összeütközött egy Mitsubitsi Carisma típusú személygépkocsival, ami a József utcában közlekedett és a baleset következtében egy kerítésnek ütközött. A Fiat vezetője fejsérülést szenvedett, a mentők a Baleseti Intézetbe szállították.

Kielőzte az autót

Szeptember 16-án kora délután egy Simson segédmotor-kerékpár haladt a Veres Péter úton a Fuvallat utca felől a Jókai út irányába. A Szolgáltatóháztól kívánt kikanyarodni balra nagyívben a Veres Péter útra egy Opel Vectra, aminek egy balról jövő jármű vezetője jelzett, hogy kiengedi. Az opelos megkezdte a kikanyarodást, eközben a motoros az elsőbbséget adó autó mellé érkezett és a két jármű így összeütközött. A Simson vezetője elesett, megsérült ezért a mentők kórházba szállították.

Gyerekbaleset

Gyermek kerékpárost gázolt el egy gépkocsi szeptember 16-án a délutáni órákban. A Diósy Lajos utcában haladt egy Opel Vectra, aminek vezetője egy előtte haladó Ford Fiesta típusú személygépkocsit előzött balról a Hunyadvár utca kereszteződésében, mivel Ford irányjelezve jobbra kanyarodott. Előzés közben neki jobbról az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére egy kerékpáros kihajtott a Hunyadvár utcáról, egyenesen az Opel elé. A vezető hiába fékezett, elütötte a tizenkét év körüli fiút, aki sokkos állapotba került. Eltört a bal karja és feltehetően agyrázkódást szenvedett, ezért a mentők a Bethesda gyermekkórházba szállították.

Irány a parkoló

Az Ond vezér úton közlekedett szeptember 17-én valamivel dél után egy Suzuki személygépkocsi a Szentmihályi út irányába. Az Ond vezér út 44. szám elé érve összeütközött egy szintén Suzuki személygépkocsival, ami szemből érkezett és vezetője balra bekanyarodott egy parkolóba. A kanyarodó gépkocsi jobb első ülésén utazó személy fejsérülést szenvedett, ezért az Uzsoki kórházba szállították a mentők.

Nekiment a terepjáró

Szeptember 18-án délelőtt egy menetrend szerinti 131-es BKV busz kikanyarodott a Pálya utcából a Rákospalotai határ útra, majd a megállójában megállt egy utas miatt. Ekkor észlelte, hogy a jármű hátuljának ütközött valami. Leállította a buszt és kiszállt, hogy megnézze mi történt. Egy terepjáró hajtott neki, aminek sofőrje közölte, hogy félreáll, de ehelyett elhajtott a helyszínről. A buszsofőr feljegyezte a rendszámát, ez alapján szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Körözték a vétlent

A Rákospalotai határúton közlekedett szeptember 19-én délelőtt egy Opel személygépkocsi. Az előtte haladó Hyundai kisteherautó jobbra húzódott az út széle felé, ezért az Opel vezetője – mivel amúgy is ez volt a szándéka – elkezdte előzni. Ekkor azonban a Hyundai balra vette az irányt, és bekanyarodott az Opel előtt a Rákospalotai határ út 199. szám alatt lévő telephely kapubejárójába. A két jármű ennek következtében összeütközött. A felelősséget egyikük sem ismerte el, de az Opel vezetőjéről kiderült, hogy a bíróság körözi, ezért a rendőrök elfogták a helyszínen.

Hirtelen indulás

Szeptember 19-én az esti órákban a Körvasút sor 8. szám elől figyelmetlenül indult el egy hölgy gépkocsijával, és nem vette észre a mellette szabályosan elhaladó autót, aminek nekihajtott. Személyi sérülés nem történt, de az intézkedés során kiderült, hogy a hölgy jogosítványa márciusban lejárt, a gépkocsit előző nap kitiltották a forgalomból és nem rendelkezett kötelezővel.

Irány a temető

Egy Peugeot 306 típusú gépkocsi haladt szeptember 20-án este Kistarcsa irányából a Szabadföld úton Budapest felé. A cinkotai temető vonalába érve a gépkocsi valamilyen oknál fogva lefulladt, ezért a vezető felesége segítségével megpróbálta olyan helyre tolni, ahol nem okoz forgalmi akadályt. Eközben az autó a lejtőn begyorsult és a temető kerítésének csapódva állt meg. A temető munkatársával felvették az esetről a jegyzőkönyvet.

Ravasz kereszteződés

A Pirosrózsa utcában haladt egy BMW típusú személygépkocsi szeptember 20-án dél körül a Rákosi út felé. Amikor a Magyarvár utcai egyenrangú kereszteződéshez ért, a gépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy Seat Cordobának, ami neki jobbról érkezett, ezért összeütköztek. A Pirosrózsa utcában közlekedő jármű vezetője elismerte a felelősségét.

Hátulról, vétlenül...

Szeptember 22-én a déli órákban egy Ford Mondeo típusú személygépkocsi közlekedett a Mátyás király úton a Rákosi út irányába, majd a kereszteződésnél a gépkocsi vezetője balra kívánt kikanyarodni a Rákosi útra, a Szlovák út irányába. Eközben tapasztalta, hogy neki szemből érkezik egy másik autó, ezért megállt, hogy elsőbbséget adjon részére. Ekkor egy VW Passat típusú személygépkocsi ütközött hátulról a Fordba, ami jobbra kisívben szándékozott kanyarodni. A Passat vezetője nem ismerte el a felelősségét, ezért rendőrt hívtak a helyszínre. Az intézkedés során a jármű vezetője sem személyes, sem pedig a gépkocsi okmányaival nem rendelkezett, bár ezt időközben odahozták részére, ettől függetlenül szabálysértési eljárás indult ellene.

 

Agglomeráció

Szeptember 20-án délután 2-kor Gödöllő lakott területén belül, a Köztársaság úton közlekedett egy Audi, amely balra kívánt kanyarodni, azonban kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget a vele szemben, egyenesen, Valkó irányából haladó Honda típusú motorkerékpárnak. Az ütközés következtében a Honda vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez