Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.27. szombat
Zita, Mariann
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28837587
   « Vissza

Magyarországot képviseli

 « Archívum 
2009. augusztus 20.
 

A LUKOIL benzinkutak nemzetközi versenyén a képen látható XVI. kerületi lány, Kovács Hajnalka képviseli Magyarországot. Röviden talán ez lehetne az a hír, amely azért némi magyarázatot kíván. A Bökényföldi út mentén, az új ipari területen a múlt év végén nyílt meg a kerületben egyedüliként a LUKOIL nemzetközi vállalat benzinkútja. Itt került alkalmazásba Kovács Hajnalka, akiről tudnivaló, hogy agrármérnöki végzettségű, bár a hazai mezőgazdaság jelenlegi állapotában szakmájában aligha tudna elhelyezkedni. Az oroszországi székhelyű nagyvállalat sokat ad arra, hogy a nála dolgozó alkalmazottak minél jobban tudják a szakmai ismereteket, s ezért évente felmenő rendszerű versenyeket szerveznek előbb országos, majd nemzetközi szinten.
Hajnalka a múlt évben kezdett el ismerkedni a benzinkutas szakmával, s miután az eszét az egyetemi tanulmányok alaposan kiművelték, az első teszten egészen jó eredményt ért el. Utána már alaposabban nekilátott a tanulásnak: kicsit szétszedte a kútoszlopot, ha nem jött senki tankolni, ismerkedett az olaj-viszkozitás fogalmaival, a töltőállomás vezeték-rendszerét tanulmányozta a rajzokról, s amikor a nyár elején Fülöpszálláson, az ottani LUKOIL kútnál sor került az országos versenyre, már egészen jól ismerte a szakmát. Csodálkozott is, hogy az eredményhirdetésen nem mondják a nevét – végül utolsóként említették, mint országos győztest. Ő képviseli Magyarországot azon a versenyen, amelyre augusztus 18-19-én Minszkben kerül sor, ahol grúz, moldovai, romániai, szerbiai, bulgáriai, azerbajdzsáni, ukrán, belorusz és orosz versenyzők lesznek.
A LUKOIL egyébként figyelemre méltó nagyvállalat, amely élen áll a nemzetközi rangsorban. Különlegesség, hogy a kutat nem bérleti rendszerben üzemeltetik, hanem a dolgozók a cég saját alkalmazottjai. (Hajnalka – tán a verseny miatt – már elő is lépett vezető-helyettessé.) A mátyásföldi kút a 76. hazai létesítmény, amelyet adottságai miatt a környékbeliek találkozóhelyként is használnak. Árai meglepően alacsonyak, ottjártunkkor (augusztus 14-én, áremelés után) a benzin (95-ös) 293,90 Ft, a dízel 273,90 Ft volt. Gondoltuk, összevetjük a környező árakkal, tessék: MOL, Budapesti út: 296,90 Ft, 275,90 Ft; Ikarus dízelkút: 269 Ft; OMV, Csömöri út: 302,90 Ft, 279,90 Ft; Shell (Füredi út és Fogarasi – Gvadányi sarok): 298,90 Ft, 276,90 Ft; AVIA, Gvadányi út: 294,90, 272,90 Ft.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez