Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473112
   « Vissza

Lebbencsleves

 « Receptek 
2009. június 18.
 
Hozzávalók: fél kg krumpli, 10 dkg szalonna, 2 marék kockatészta, 2 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csokor petrezselyem, pirospaprika, kávéskanálnyi köménymag, 2 babérlevél, 2 dkg szemes bors, só Egy fej hagymát felaprózva az apróra vágott szalonnával lábosba teszünk. Mikor a szalonna zsírt ereszt, hozzátesszük a tésztát, és kevergetve megpirítjuk, közben beletesszük a köménymagot, hogy kipattogjon. Rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, és felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, és teatartóban beletesszük a szemes borsot, babért. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a félbevágott paprikát, a felnégyelt paradicsomot, és egy egész hagymát héjastól. Mikor a krumpli is megfőtt, megszórjuk metélt petrezselyem-zölddel, és kész. Utána palacsinta kívánkozik.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez