Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473148
   « Vissza

Sült karfiol mártással

 « Receptek 
2009. május 18.
 
Hozzávalók: 1 jó kilós karfiol, 25 dkg darált hús, 8 dkg rizs, 2 szál zöldhagyma, zellerzöld, só, bors, zsír (olaj), pirospaprika, liszt. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, levét eltesszük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, 5 dkg olvasztott zsíron puhára pároljuk. Kizsírozott jénaiba körberakjuk a karfiolt (szárával lefelé), a tál közepére rakjuk a húst, megöntözzük 2 dl tejföllel, amibe 5 dkg olvasztott zsírt keverünk, és kissé megsózzuk. Forró sütőben, fedő alatt pirosra sütjük, a jénaiban tálaljuk. Mártás mellé: az apróra vágott hagymát, pár szál zellerzöldjét fél dl forró olajra dobunk, megszórjuk pirospaprikával, 2 dkg liszttel összekeverjük és feleresztjük a félretett karfiol-lével. Egyszer felforraljuk, belekeverünk két evőkanál tejfölt és külön tálban tálaljuk.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez