Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.14. péntek
Marcell, Maximilián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18502851
   « Vissza

Tejes csirkemell

 « Receptek 
2009. május 6.
 
Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 2 evőkanál liszt, 1 kg újkrumpli, 10 dkg vaj, 5 dl tej, zöldpetrezselyem, só. A húst kicsontozzuk (valami kis hús maradjon rajta; leves lesz belőle), vékony szeletekre vágjuk. Kicsit kiverjük, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd kis olajon gyorsan pirosra sütjük. Kizsírozott tepsibe terítjük a felkarikázott krumpli felét, ráfektetjük a húsokat, beborítjuk a maradék krumplival. Megsózzuk és ráöntünk annyi tejet (házit!), hogy éppen ellepje. Rátesszük a vajdarabokat, letakartjuk alufóliával és sütőben közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a krumpli felszívta a tejet, kitakarjuk és megpirítjuk a tetejét. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Leves: 1-2 sárgarépát, gyökeret felkarikázzuk, olajon jól megpirítjuk egy kis tarhonyával együtt. Felengedjük vízzel, beletesszük a csirkemell csontját, és puhára főzzük.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez