Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.11.23. hétfő
Kelemen, Klementina
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 19281439
   « Vissza

Oldalas uborkamártásban

 « Receptek 
2009. április 5.
 
Hozzávalók: 50 dkg oldalas, 1 kis fej hagyma, 4 db ecetes uborka, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl, só, bors, evőkanálnyi zsír. Az oldalast négy darabra vágjuk, sózzuk és kuktában, betéten, 1 dl vízzel, a forrástól számítva 35 percig pároljuk. Tűzálló tálat kizsírozunk, a húst a sütőben ropogósra sütjük. A kuktában maradt levet zsírjára sütjük, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Meghintjük liszttel, felengedjük a borral (ha kell, vízzel pótoljuk), kevergetve sűrű rántást készítünk. Az uborkát apróra vágva belekeverjük, uborkalével ízesítjük, pár percig forraljuk, majd megborsozzuk. Összekeverjük a mustárral, tejföllel. A sült húst leöntjük a mártással, párolt rizzsel tálaljuk.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. november 11.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez