CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28778611
|
2009. március 18.
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg-os lábas csirke, 20 dkg rizs, 20 dkg zsíros sajt, 10 dkg zsír, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál majoránna, 20 dkg leveszöldség, 3 fej gomba, 1 csokor petrezselyem, olaj, liszt, só, bors, 1 dl fehérbor.
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, az aprólékot külön vesszük. A szárnyakat, combokat, mellet kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártva forró zsírban megforgatjuk. A borral felöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A rizst a majoránnával összekeverve megfőzzük, olajjal kikent jénaiba terítjük, rátesszük a húsokat, beterítjük sajtszeletekkel, ráöntjük a tejfölt, meglocsoljuk pecsenyezsírral, megszórjuk petrezselyemmel, és sütőben átsütjük.
A leveshez az aprólékot a májjal, zúzával, szárnyvégekkel 1,5 l sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a felaprított zöldséget, pár szem egész borsot, és megfőzzük. Egy evőkanál olajjal világos rántást készítünk, kis hideg vízzel felöntjük, és a leveshez adva felforraljuk azt. Mikor kész, megszórjuk petrezselyemmel, grízgaluskával tálaljuk, amit külön, sós vízben főzünk meg.
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|