Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.14. péntek
Marcell, Maximilián
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18502308
   « Vissza

Kocsonya

 « Receptek 
2009. március 3.
 
Hozzávalók: 1,5 kg kocsonyahús, fél kg sertéscomb, 20 dkg füstölt oldalas, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 zacskó szemes bors.

A húsokat megtisztítjuk, a szőrt leégetjük, a bőrt lekaparjuk, többször átmossuk. Annyi vízben, hogy ellepje, a zöldséggel, fűszerekkel együtt kis lángon 3-4 órát főzzük, míg a húst le nem válik a csontról. Kicsit sózzuk (a füstölt hús is sós!). A tűzről levéve a húst kicsontozzuk, és kiadagoljuk tálakba a bőrös részekkel felfelé. A léhez kb. 1 dl hideg vizet teszünk, hogy leülepedjen, kihűlve leszedjük a zsírt a tetejéről. Sűrű ruhán átszűrve a tálakba merjük a kocsonyalevet és hideg (nem fagyos) helyen dermesztjük.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez