Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28820104
   « Vissza

Példátlan rablássorozat

 « Archívum 
2009. március 27.
 
A magyar kriminalisztika történetében példátlan bűncselekmény-sorozat történt március 12-ről 13-ra virradó hajnalon. Még 12-én este 21 óra környékén két férfi lépett be a VII. kerületi Wesselényi utca egyik borozójába. Odamentek a pulthoz, ahol az alkalmazottat egy gázpisztollyal megfenyegették, és tőle az aznapi bevételt követelték. Ekkor valószínűleg rendelési szándékkal a pulthoz lépett egy idősebb férfi is, akinek a rablók egyike közvetlen közelről az arcába lőtt. A pultos ezt követően azonnal átadta a kasszában levő pénzt, a két férfi pedig sietve eltávozott a helyiségből. Az időközben a helyszínre kihívott mentősök a lelőtt vendéget súlyos sérülésekkel szállították a kórházba.
Még ugyanazon a napon, 22 óra 30 perc körül ugyanaz a két férfi Zuglóban, a Vezér út egyik sörözőjébe (a Cseresznyéskertbe) ment be, ahol nem csak a pultost, hanem a vendégeket is megfenyegették, majd mindegyiküktől (összesen kilenc embertől) összeszedték a mobiltelefonokat, és innen is sietve eltávoztak.
Éjfél körül járhatott az idő, amikor a II. kerület, Csalogány utca egyik szórakozóhelyére ment be két férfi, akik egy gázpisztollyal megfenyegették az alkalmazottat, majd a bevétel átadására kényszerítették őt. Miután a pénzhez hozzájutottak, ismételten elmenekültek a helyszínről.
Másnap hajnalban aztán a VII. kerületi Klauzál tér egyik élelmiszerüzletében fejezték be a rablókörútjukat. Ez utóbbi esetben már csak az egyikőjük ment be az üzletbe, ám a gázpisztoly nála volt, amivel ismételten sikerült megfenyegetnie az alkalmazottat, akit aztán a bevétel átadására kényszerített. Eközben azonban egy vásárló lépett be a boltba, amitől a támadó ismételten megvadult, és a nála levő gázpisztolyból két lövést is leadott az irányába. A lövés során a sértett könnyű sérülést szenvedett.
A rendőrség természetesen hatalmas erőket mozgósítva kezdte meg a példátlan bűncselekmény-sorozat felgöngyölítését. A tanúkihallgatások és adatgyűjtések eredményeképpen már március 13-án reggel tudható volt, hogy a négy bűncselekmény elkövetésével ugyanaz a két személy gyanúsítható. Egyikőjük egy körülbelül 30-35 év közötti, nagyjából 185 cm magas, nagy testalkatú férfi volt, aki a rablások során fekete dzsekit és sötét színű baseballsapkát viselt. A társa pedig egy körülbelül 170-175 cm magas, normál testalkatú férfi volt.
Az egyik elkövetőt, akit a biztonsági kamerák felvételei alapján sikerült a nyomozóknak beazonosítaniuk, március 13-án 18 óra 45 perc körüli időben a VIII. kerületben a BRFK Bűnügyi Főosztály Rablási Osztálya az Akció Osztály munkatársaival közösen fogta el. A gyanúsítottnál megtalálták a bűncselekmények elkövetésekor használt gáz-riasztó pisztolyt is. Még ugyanazon a napon 21 óra 45 perc körüli időben a BRFK XIII. kerület Teve utcai épületében önként jelentkezett a másik gyanúsított is, akit szintén őrizetbe vettek a rendőrök. A két férfi kihallgatása lapzártánk időpontjában még folyamatban volt.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez