Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.24. szerda
György, Debóra
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28809116
   « Vissza

Pedagógiai Napok a Körvasút két oldalán

 « Archívum 
2009. március 27.
 
A kertvárosi Polgármesteri Hivatal Művelődési Ügyosztálya idén első ízben volt a Pedagógiai Napok szervezője. Korábban a Pedagógiai Szakmai Intézet, majd a Göllesz Viktor Módszertani Intézet és PSZI állította össze a szakmai rendezvény programját. Az idei eseménynek volt még egy rendhagyó eleme: bár már több mint tíz alkalommal rendeztek a kerületben Pedagógiai Napokat, az idei volt az első év, amikor a rendezvény a nevében a „Kertvárosi” jelzőt is használta.
Az esemény megnyitójára és zárására is a Szerb Antal Gimnáziumban került sor. Az előbbin Kovács Raymund, az utóbbin pedig dr. Csomor Ervin alpolgármester köszöntötte az intézményvezetőket és pedagógusokat. A Művelődési Ügyosztály mellett a MIOK (Magyar Iparszövetség Oktatási Központ) is részt vett a programszervezésben. A március 2-6. közötti rendezvény témája ugyanis „A pedagógusok megváltozott szerepe a közoktatásban” volt. A MIOK jóvoltából több (kilenc) előadásra is sor került, emellett a résztvevők 24 iskolai nyílt órát vagy szakkört és hat óvodai foglalkozást is megtekinthettek.
A programokon körülbelül 1100 érdeklődő vett részt. A statisztikák alapján a Göllesz Viktor Módszertani Intézmény, a Móra Ferenc Általános Iskola és a Varázskorona, valamint a Pipitér Óvoda nevelőtestülete volt a legaktívabb. A 2009. évi Kertvárosi Pedagógiai Napokon nem csak önkormányzati fenntartású oktatási intézmények, hanem a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola, a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat, az Oktatási, Ifjúsági és Gyermekvédelmi Bizottság, valamint a Napraforgó Gyermekjóléti Központ, Családsegítő Szolgálat és Nevelési Tanácsadó is képviseltette magát.
Alig, hogy a XVI. kerületben lezárult az idei Pedagógiai Napok rendezvénysorozat, a Körvasút túloldalán is hasonló eseményre került sor. A főváros XIV. kerületében immár több mint húsz esztendeje a Zuglói Pedagógiai Szakmai Központ szervezi a kerületi pedagógusok szakmai továbbképzését. Zuglóban – a Kertvároshoz hasonlóan – szintén egy témakör köré szerveződnek a programok. Idén ez a téma az „Átmenetek” volt. Az óvoda is az iskola, illetve az alsó és felső tagozat közti átmenettel kapcsolatban idén március 9-11. között 6 óvodában, 12 iskolában és 2 szakszolgálat keretein belül összesen 44 program várta az érdeklődőket. (S)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez