Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473195
   « Vissza

Zöldségleves húsgombóccal

 « Receptek 
2009. január 21.
 
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 1 db tojás, 1 db zsemle, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 db krumpli, pirospaprika, köménymag, bors, majoránna, só, olaj. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk. A húst kétszer átdaráljuk, borsozzuk, kicsit sózzuk, az áztatott és kicsavart zsemlével, a hagyma felével és a tojással összegyúrjuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymához pirospaprikát, köménymagot, csipet majoránnát teszünk, és két liter vízzel felöntjük. Hozzátesszük a kockára vágott zöldséget, ízlés szerint sózzuk. Mikor félig megfőtt, beletesszük a húsgombócokat és kis lángon készre főzzük, míg a gombóc megfő (kb. 1 óra). Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez