Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778097
   « Vissza

Augusztus

 « Rendőrségi hírek 
2008. szeptember 4.
 
Prostik a Thököly úton Néhány éve nagy összefogással sikerült a prostiktól megtisztítani a zuglói Thököly utat, ám az utóbbi időben sötétedés után meglehetősen sok örömlány látható az út két oldalán. És ahol örömlányok tevékenykednek, ott stricik is vannak, és ez a milliő pedig melegágya a bűnözésnek. Augusztus 9-én egy férfi ezt a saját bőrén is megtapasztalhatta. Miután megállt, majd elfogadta egy útmenti éjszakai pillangó ajánlatát, nem sokkal később egy Thököly úti kéjlakban találta magát. A férfi, miután igénybe vette a nő által kínált szexuális szolgáltatást, felöltözött, és gyorsan elhagyta az egyébként nem túl bizalomgerjesztő lakást. A folyosóra érve azonban észrevette, hogy időközben eltűnt a nadrágja zsebéből a korábban odatett 30.000 Ft-ja. Rögtön visszafordult, de addigra már nem csak a prosti, hanem annak sameszei is a lakásban voltak. A férfiak pedig nem engedték be a lakásba, hanem helyette ocsmány szavakkal elhajtották a pórul járt sértettet. Ez utóbbi pedig azzal a lendülettel a közeli rendőrkapitányságra ment, ahol feljelentést tett a tolvajok ellen. A járőrök elő is állították a 24 éves örömlányt, aki viszonttagadta, hogy az ügyhöz bármi köze lett volna.
Autófeltörők regisztrálva Júliusban az átlagnál is több autót törtek fel a XVI. kerületben. Különösképpen a Centenáriumi lakótelep parkolóiban szaporodtak el az ilyen bűncselekmények. A rendőrök természetesen fokozottan figyelték a környéket, de egyszer sem sikerült rajtakapniuk az elkövetőket. Az egyik július végi napon, a helyszíntől távol, a Pesti határúton aztán az egyik járőr egy Nissan típusú személygépkocsira lett figyelmes. Az autó, és az abban ülők ugyanis már régóta ismertek voltak a kerületi rendőrök előtt. A csoport már többször járt a kerületi kapitányságon, minden alkalommal azért vitték be a rendőrök, mert egyrészt, nem tudtak elszámolni az autójukban talált szerszámokkal (melyek autófeltörésre kiválóan alkalmasak), másrészt nem tudták megindokolni, hogy Kőbányáról mi célból jöttek a kerületbe. A nissanos csapat ezúttal is arra hivatkozott, hogy autószerelőt keresett, s mivel nem volt bizonyíték arra, hogy bűncselekményt követtek volna el, immár harmadszor is kénytelenek voltak elengedni őket a rendőrök. Szinte ezzel egy időben két szabadidejét töltő rendőr egy gyanús audis társaságra figyelt fel Árpádföldön. Az tűnt fel nekik, hogy az Audiban ülők a parkoló járműveket figyelték. A szabadidős rendőrök azonnal értesítették szolgálatban levő kollégáikat, akik rögtön a helyszínre siettek. Az Audit megállították, és a bentlevőket igazoltatták. A felszólításra hárman igazolványt adtak át nekik, a negyedik férfi azonban csak lakcím-kártyával szolgált. A rendőrök kérésére bemondott ugyan egy nevet, amiről aztán kiderült, hogy köszönőviszonyban sincs a kártyán feltüntetett címmel, ezért a rendőrök jobbnak látták előállítani a férfit. A kihallgatás során aztán a gyanúsított bevallotta, hogy már rég börtönben kellene ülnie, de ő már régóta szökésben volt, amiért biztos, hogy körözik. A rendőrök leellenőrizték ezt az információt, és kiderült, hogy a férfinek tényleg börtönbe kellett volna vonulnia, de a körözést még nem adták ki ellene. Így, ha az eredeti okmányát átadta volna a rendőröknek, nem derült volna ki, hogy bűnözőt igazoltattak a rendőrök. A férfit a vallomása után természetesen átadták a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetnek. S hogy melyik banda követhette el a kerületi autófeltöréseket? Nos, erre nincs válasz, annyi biztos, a fenti eseteket követően megszűntek az ilyen típusú bűncselekmények a kerületben.
Profi bűnözők amatőr lebukása Július 24-én három férfi betörni készült a Mogyoródi út egyik lakásába. A bűncselekményre (ahogyan az a jobb akciófilmekben is látható) alaposan felkészültek. Egyikük az utcán várakozott egy autóban, és a házban levő társaival egy rádió-adóvevő készüléken keresztül tartotta a kapcsolatot. Ez utóbbi két férfi ténykedését azonban egy éber szomszéd felfedezte, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az akciócsoport helyszínre érkezése olyan gyorsnak bizonyult, hogy a megfigyelőnek nem volt módja a társait figyelmeztetni, hanem a gázpedálra taposva megpróbált elmenekülni a helyszínről. Ez sikerült is neki, mert az egyik üldöző rendőrautó később néhány sarokkal odébb már csak a nyitott Mercedest találta meg. A házban levő 28 és 37 esztendős tolvajokat azonban sikerült elkapniuk. Méghozzá olyan gyorsan, hogy azoknak idejük sem maradt a lopásra. Persze, a náluk, illetve az autóban talált szerszámok kétséget sem hagytak afelől, hogy mi volt a céljuk. A két férfit házi őrizetbe helyezték, ahonnan információink szerint az egyikük még aznap este megszökött – de sebaj, majd a következő lebukás alkalmával ezt a mutatványát is díjazni fogja a bíróság...
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez