Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.12. szerda
Klára, Letícia
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18473194
   « Vissza

Csáky rostélyos

 « Receptek 
2008. augusztus 29.
 
Csáky rostélyos Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 4 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 3 hagyma, 1 kanál liszt, 1,5 dl tejföl, paprika, só. A hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal és tojással lecsót készítünk. A húst kicsontozzuk, lehártyázzuk, óvatosan kiverjük, kissé megsózzuk. Rákenjük a lecsót, széleit behajtva feltekerjük és cérnával átkötözzük. Forró zsíron mindkét oldalról megpirítjuk. A zsírban finomra vágott hagymát megfonnyasztunk, meghintjük pirospaprikával, csontlét öntünk rá és fedő alatt pároljuk. Mikor a hús megpuhult, liszttel meghintjük, hozzákeverjük a tejfölt és összeforraljuk, míg a leve közepes sűrűségű lesz. Kiszedjük a húst, a cérnát kihúzzuk, felszeleteljük karikára. Tálra téve a levét aláöntjük. Galuskát adunk hozzá.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez