Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.15. szombat
Mária
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18507745
   « Vissza

Töltött cékla

 « Receptek 
2008. augusztus 29.
 
Töltött cékla Hozzávalók: 10 db apró cékla, 30 dkg darált sertéshús, 1 zsemle, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 citrom leve, só, bors, őrölt köménymag, szegfűszeg, babérlevél, szerecsendió. A meghámozott céklát háromnegyed órát főzzük a sóval, köménnyel, szegfűszeggel, babérral és szerecsendióval ízesített vízben. A céklát kiszedjük, lehűtjük, levét megszűrjük. A húst összedolgozzuk a beáztatott, kifacsart zsemlével, sózzuk, borsozzuk. A céklák kalapját levágjuk, közepét kivájjuk, megtöltjük a töltelékkel és rátesszük a cékla fedelét. Kizsírozott tepsibe téve jó fél órát sütőben sütjük. A kivájt cékladarabokat a lében teljesen puhára főzzük, nagyon apróra vágjuk, majd visszatéve a lébe tejföllel, liszttel behabarjuk. Egy citrom levével ízesítjük, felforraljuk és a töltött cékla mellé tálaljuk.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez