Helyi Hírek - Független folyóirat   2020.08.07. péntek
Ibolya, Afrodité
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 18439313
   « Vissza

Húsos karalábé

 « Receptek 
2007. november 6.
 
Húsos karalábé Hozzávalók: 4 db nagyobb karalábé, 5 dkg vaj, 10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 40 dkg sovány sertéshús darálva, só, bors, olaj, 1 fej hagyma, morzsa. A centi széles csíkokra vágott karalábét 3 dkg vajban, fedő alatt, kevés vízzel, megsózva puhára pároljuk. A rizst 2 dkg vajon megfuttatjuk, majd megfőzzük, mintha köretet készítenénk. Az apróra vágott hagymát fél deci olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, kis vízzel puhára pároljuk. A húshoz keverjük a rizst. Tűzálló tálat kizsírozunk, jól megszórjuk morzsával. Rétegenként beletesszük a rizses húst, majd a karalábét, és így tovább, mindegyik réteget megtejfölözzük, a tetejét megöntözzük vele. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2020. július 15.
2020. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez