Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658505
   « Vissza

Viharos idők

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. június 20.
 
Hatalmas vihar tört rá június 5-én este a XVI. kerületre. Az áldásból nyilván más városrésznek is jutott, ám a nyomokból úgy tűnt, hogy Rákosszentmihály Mátyásfölddel összeérő része, a Centenáriumi lakótelep melletti utcák kapták a legtöbbet. Hogy a szerkesztőség bukóablakain bekúszott a víz és a jég, az hagyján. Igazán szép látványban volt része Kovács Péter polgármesternek, aki a vihar után azonnal a károk helyszínére indult.
A Sasvár utca Ikarus felé eső végén, a Géza utca kereszteződésében van egy mélyen fekvő szakasz. A lehullott rengeteg eső és jég a környékről mind erre folyhatott, s egy egészen különleges természeti jelenséget alakított ki, amire ritkán van példa júniusban. A rengeteg jég több tíz méter hosszan beborította az árkot, ha kicsit eligazgatta volna lapáttal az ember, akár síelni is lehetett volna a tetején (Fenti képünkön, az árok mellett a polgármester egy lakóval beszélget). Az itteniek elmondták, hogy bár sok mindent láttak már errefelé, s néha igazán nagy vizek is jöttek, ilyen mennyiségű jégre senki nem emlékszik a környéken.
Soká nem időzhettünk, mert a fotósnak és a polgármesternek is akadt dolga elég. A Batsányi utcában egy hatalmas ág szakadt az útra (fenti képünkön), kissé feljebb egy faoszlopot tartó beton-gyám tört ketté, s leszakadtak a vezetékek (nem is volt kábeltévé és telefon egy ideig). A Köztársaság utca 33. előtt fa zuhant egy Suzukira, az Akácfa utca 30. előtt szintén gépkocsi volt az áldozat. A Sándor utca 108. szám alatti ház udvarából 50 köbméter vizet szivattyúztak ki, a víz a házba is beömlött. A Lajos utca 19-ben és a Jászhalom utca 8-ban 8-10 méteres fák zuhantak a lakóházakra.
Igen nagy baj történt a Hársfa utca egyik családi házánál: a hosszabb ideje befejezetlenül álló ház tetőzetéről jelentős területen lesodorta a cserepeket a szél. Itt futottunk ismét össze a polgármesterrel, aki a tűzoltókkal próbálta elintézni (akik leverték a lógó cserepeket), hogy ugyan rakjanak már fel valami fóliát a tetőre, hiszen további eső volt várható. A tűzoltók persze nincsenek erre felkészülve, így Kovács Péter polgármester az Exkluzív Bau vezetőjének segítségét kérte, hogy a két asszony által lakott ház ne sérüljön jobban. Lovró József este 11 óra tájban a helyszínre is érkezett, s jött vele egy komplett tetőfedő brigád is, akiket útközben szedett össze. Ők jókora létrákkal felkapaszkodtak a tetőre, s igen szakszerűen elrendezték a cserepeket, majd vízhatlan tetőfóliával úgy leszigetelték a tetőt, hogy azután már simán kibírta az éjjel jött további nagy esőt. Jó tett helyébe jót várj – gondolhatta a polgármester, s pár nappal később irodájában fogadta a cég vezetőjét és a dolgozókat: valamennyien emléklapot vehettek át a helytállásért. Képünkön a ház és a brigád. (F)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez