CÍMLAP |
|
Cikkek és hírek |
|
Portaszolgálat |
|
Balesetek |
|
Tűzoltósági hírek |
|
Rendőrségi hírek |
|
Polgármesteri interjú |
|
Természetgyógyászat, szépség és egészség |
|
Horoszkóp, asztrológia |
|
Receptek |
|
Videók |
|
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek |
|
Archívum |
|
Archívum |
|
Képgalériák |
Helyi Hírek laphálózat |
|
Legutóbbi számaink |
Archívum - HH XVI. |
Archívum - HH XVII. |
2004 előtti számaink |
Megjelenési időpontok |
Lakossági aprók |
|
Hirdetésfeladás |
Látogatók: 28829092
|
2007. június 20.
|
|
|
Több mint egy éve nyitott meg a Beatrix Cukrászda a Veres Péter úton, az Imre utcai HÉV-megállóval szemben lévő CBA oldalában. Az igényes külső a hasonló színvonalú szolgáltatással kiegészülve méltó nevéhez, a cukrászda ugyanis Mátyás király feleségéről lett elnevezve. Aki ide betér, úgy érezheti, őérte van minden. A fenséges ízeket ízlésesen szervírozva, kényelmes asztalok mellett, a nyári melegben a szellős, de árnyas kerthelyiségben fogyaszthatja el a kedves vendég. Kínálatukban minden megtalálható, aminek egy cukrászdában lennie kell, és még azon túl is sok minden. A reggelire való péksüteményektől a hagyományos sütemények széles választékán keresztül a cukrászda saját receptjei alapján készített különlegességekig. No és a torták, melyeket szintén helyben készítenek, így a megrendelő igényeit maximálisan igyekeznek kielégíteni. A hagyományos jellegű tortákon kívül lehet rendelni parfétortát, de a most divatos figurális tortát akár fénykép alapján is el tudják készíteni (díszcukrász is dolgozik rajtuk), bármilyen különlegességet megcsinálnak (háromnapos előrendeléssel), határ a képzelet ... Rendezvényekre, vagy rendezvényszolgálatok, viszonteladók részére vállalnak rendeléseket akár nagyobb mennyiségben is, kiszállítva.
De a legnagyobb sláger a szűnni nem akaró kánikulában talán mégis a fagylalt, amely a Beatrix cukrászda egyik legnagyobb vonzereje mostanában. Az eredeti olasz alapanyagokkal, zártrendszerű, tökéletesen steril gépsorral, a cukrászok titkos receptjei alapján főzött kiváló minőségű, 24-26 féle fagylaltkülönlegességért már érdemes ideautózni akár messzebbről is. De június végére még tovább bővül ez irányban a kínálat, ugyanis fagylaltkelyheket is készítenek majd, amelyeket egy képekkel illusztrált „prospektusból” lehet kiválasztani, s a cukrászok készítik el pár perc alatt a vendégek részére mindenféle különlegességgel díszítve-kombinálva. S végül kifaggattuk Ziniel Tamás üzletvezetőt: áruljon el valami finom, de egyszerű receptet, amivel egy háziasszony is bizton elboldogul otthon. Ime:
|
|
Házi meggyes piskóta. Hozzávalók: 5 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 6 dkg vaj, 20 dkg kimagozott meggy, és még egy kis liszt, amibe a meggyet beleforgatjuk.
Az 5 db tojást kettéválasztjuk, és a cukor felével a tojás sárgáját habosra keverjük. A cukor másik felével a fehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a kikevert tojás-sárgába. Hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, majd a langyosra olvasztott 6 dkg vajat. A kész piskótamasszát szilikonos formába vagy teflonos tepsibe öntjük (ezek híján megteszi a sütőpapír használata is), és a tetejére szórjuk egyenletesen elosztva a 20 dkg, lisztbe forgatott meggyet. A 180 fokosra előmelegített sütőben a piskóta körülbelül 30 perc alatt sül meg. A felkockázott piskótát tálalásnál porcukorral meghintjük. A sütemény fogyasztásakor a háziasszonyt folyamatosan dicsérjük. A recept utasításait az elejétől a végéig pontosan be kell tartani…
Beatrix Cukrászda • 1165 Bp. Imre u. 2.
Tel: 407-2198 • Nyitva minden nap 10-20 óráig
|
|
|
|
|
|
Ferenci Kiadó Bt. •
1162 Budapest, Hermina út 16. •
Tel.: [1] 405-5919 •
E-mail cím: hh@hh16.hu
|
|
Hazai és nemzetközi időjárás
|
|