Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28823571
   « Vissza

Csömöri Falunapok

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. május 30.
 
A májusi hónap számos kellemes meglepetést tartogatott a csömöri, és a környéken élő lakosoknak. A nagy sikerrel megrendezett Szlovák Nemzetiségi Napok után néhány nappal a Kihívás Napja rendezvényei mozgattak meg számos résztvevőt. Majd ezután következett az immáron egy évtizedes múltra visszatekintő Pünkösdi Fesztivál, amely a csömöri Falunapok szerves része lett.
A május 25-28. között lebonyolított rendezvény megnyitója a művelődési házban volt. Itt Bátovszki György polgármester, és Vella Nándor alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A zeneiskola és az általános iskola diákjainak műsora mellett csömöri művészcsoportok is bemutatkoztak ezen az estén. Másnap, szombaton – a hagyományőrzés jegyében – a jól ismert menyasszony öltöztetés következett, amelyen ezúttal tíz menyasszony vett részt, köztük két csömöri, és a határon túlról érkezett fellépő is akadt. A nap folyamán bemutatkoztak a meghívott települések együttesei, illetve fellépett a csömöri Furmicska Néptánc Egyesület, a Báló Lipót Kulturális Egyesület, és a Csicsörke Néptánccsoport is.
A vasárnap legnagyobb része a gyermekeké volt. Kora délelőtt különböző játékok, ötletes programok várták a résztvevőket. Délután a Salátabár nevű vitamindús popcsapat után a Nevesincs Színház előadásában láthatta minden résztvevő a Csalóka Péter című mesejátékot. A bájos előadás után a programsorozat egyik fő ékessége, a csömöri moderntánc-csoportok bemutatkozása következett. A hagyományosan óriási érdeklődést kiváltó fellépéseket zúgó tapssal köszöntötte a közönség.
Az estéhez közeledve a Mascarades görög együttes lépett a színpadra, majd a csömöri kötődéssel is bíró Szerpentin nosztalgia rockzenekar csapott a húrok közé. Az utánuk következő fellépők már az eddig elért sikereikkel biztosították, hogy nagyszerű előadás vár a csömöriekre. Sasvári Sándor és barátai címmel, a kiváló énekes és testvére, Sasvári Annamária, valamint Vikidál Gyula és Homonyik Sándor szórakoztatta egy órán keresztül a Falunapok látogatóit. A jó hangulatú koncerten magyar és külföldi világslágerek hangzottak el, amelyek előadását követően rendre felharsant az örömet jelző tapsvihar. Az estét záró – hagyományosnak mondható – tűzijáték után utcabállal ért véget a vasárnapi programsorozat. Hétfőn a sport és a mozgás szerelmesei vehették birtokba a település fontosabb pontjait. Kora reggel kezdődött a csömöri Horgásztónál horgászverseny, napközben a Sportcsarnokban kézilabda bajnokság, illetve a Szedervölgyi lovardában díjugrató és díjlovas kupa. Délután a megfáradt horgászokat, és nézőket hagyományőrző íjászcsoportok bemutatói fogadták, majd lehetőség nyílt – egy állatmenhelynek köszönhetően – árva kutyákkal ismerkedni. Az evangélikus templomban délután 5 órától komolyzenei hangverseny kezdődött, amelynek résztvevői muzsikájukkal nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ismét egy emlékezetes Falunapra gondolhassanak vissza a csömöri és a környékbeli látogatók. Góz Tamás
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez