Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.03.26. kedd
Emánuel, Larissza, Manuéla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 13261140
   « Vissza

Fokhagymás lapocka salátalevessel

 « Receptek 
2007. május 30.
 
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 6-7 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, olaj, tej, őrölt bors, 2 fej saláta. A felkockázott húst olajban megforgatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, jól megborsozzuk. Vizet adunk hozzá és puhára pároljuk. A húst félrehúzzuk a lábosban, a lében lisztet pirítunk, majd tejjel-vízzel felöntjük híg mártásra. Krumplipürével vagy puliszkával tálaljuk, hozzá hideg salátalevest ajánlunk. Salátaleves: 1 evőkanál olajat felhevítünk, egy fakanálnyi lisztet pirítunk benne, majd felöntjük egy liter vízzel. 5 cikk fokhagymát apróra vágunk, beletesszük és 20 perc után hozzárakjuk a 4-5-be vágott salátát is. Kissé megecetezzük és 20 percig főzzük. Mikor kihűlt, tejet adunk hozzá és ízlés szerint sózzuk. Kihűtve, hidegen adjuk a fokhagymás hús mellé. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2019. március 20.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez