Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28819536
   « Vissza

Lurkóvár – ahol minden van, amiért gyereknek lenni jó!

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. május 30.
 
Lassan egy éve, hogy megnyitotta kapuit Cinkota és Árpádföld határán a Lurkóvár Gyermekfejlesztő Központ. Olyan képességfejlesztő tanfolyamokkal, képzésekkel várják a gyermekeket pár hónapostól 14 éves korig, amelyeket a szülők már jól ismernek, amik már bizonyítottak, de a kerületünkben nem voltak elérhetőek. Kulturált, nívós, gyermekbarát környezetben várják a kicsiket, a tanfolyamok során jó hangulatban, vidám légkörben, játék közben okosodnak-ügyesednek az ide járó csemeték.
Pici babáknál is fontos a megelőzés Minden szülő a lehető legjobb jövőt szeretné biztosítani gyermekének. Ez néha nem is olyan egyszerű. Már egészen apró korban, pár hónapos babáknál is jelentkezhetnek olyan fejlődésbeli eltérések, amelyek a szakemberek számára egyértelmű jelzések a gyermekről. A máskor aggódó szülők gyakran – tévesen – elnézőek a gyermek fejlődési problémáival szemben. Pedig érdemes megfogadni a védőnő vagy a gyermekorvos javaslatait, hiszen a kicsik képességei fejleszthetőek. A kisgyermekek sokkal gyorsabban tanulnak, alkalmazkodnak az elvárásokhoz, mint azt gondolnánk! A játékos formában begyakorolt tevékenységek a mindennapi életben is segítik a gyermek boldogulását, akár ügyességi, akár szociális téren. A Lurkóvárban a gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok díjmentesen adnak tanácsot az érdeklődő szülőknek, vagy bárkinek, aki csak egyszerűen beszélgetni szeretne a gyermekéről egy szakemberrel. Ha felmerül a gyanú, hogy bármilyen probléma van a gyermekkel, a szakemberek egy célirányos vizsgálat segítségével rögtön tisztázhatják a gondot, probléma esetén megfelelő tanfolyamot javasolnak a gyermeknek. Tanulási képességek Iskolára készülő gyermekeknél gyakran kérdés: elég érett-e a gyermek? Erre is van egyszerű válasz. A komplex iskolaérettségi felmérés azokat a képességeket teszteli, amelyekre a leendő nebulóknak szüksége lesz szeptembertől. Ha valamiben hiány van, akkor sincs gond: a Lurkóvárban többféle intenzív iskolafelkészítő tanfolyam segít abban, hogy zökkenőmentes legyen a beilleszkedés.
GEKKO Képességfejlesztő Játszóház A GEKKO egy országos méretű képességfejlesztő játszóház hálózat, amelynek a XVI. kerületi hivatalos képviselete a Lurkóvárban működik. A GEKKO speciális képességfejlesztő játékokkal gazdagon ellátott játszóház, ahol gyógypedagógus felügyelete és irányítása mellett, 3-4 fős mikro­csoportokban célzott fejlesztés folyik. A foglalkozások során a gyermekek észrevétlenül, játékos formában szerzik meg a szükséges tudást. A GEKKO-ról bővebben a hálózat hivatalos honlapján (www.gekkonet.hu) lehet olvasni. Speciális tornaterem speciális eszközökkel A Lurkóvár nagy, 40 m2-es tornatermében sokféle fejlesztő foglalkozás zajlik. Az egyik legfontosabb a TSMT, vagy más néven okosító torna, amely többek között megkésett beszédfejlődés, hiperaktivitás, iskolaéretlenség kezelésére kiváló. Ezen kívül a nagy mozgásigényűeknek torna, Fantázia aerobik, karate, picik zenés tornája tanfolyamok vannak, az okosodni-ügyesedni vágyók óvoda-, iskola- és írás felkészítőn vehetnek részt. A tornaterem egyedisége az eszközökben rejlik. Különleges fejlesztőeszközök állnak a pedagógusok rendelkezésére, amelyek nemcsak hasznossá, hanem érdekessé is teszik az itt végzett munkát. … és még sok minden más Felsorolni is nehéz, hogy mi minden van még a Lurkóvárban: – Játékbolt, különleges képességfejlesztő játékokkal – Nyári GEKKO tábor, képességfejlesztő foglalkozásokkal, június 4. és augusztus 3. között – Vasárnapi matiné előadások, június 3-tól július 1-ig (bábszínház, koncert, mese) – Észpallérozó játszóház kisiskolásoknak Elérhetőség: Budapest XVI. Felsőmalom utca 3/d Telefonos időpontegyeztetés: (06-1) 400-1308 Honlap: www.lurkovar.hu (friss hírekkel, részletes tanfolyamleírásokkal)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez