Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.27. szombat
Zita, Mariann
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28840040
   « Vissza

Kerületi lakótársunk nemzetközi sikere

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. május 16.
 
A Vajdaságból érkezett magyar lány elindult meghódítani a világot. Nem csak csodálatos hangjával, hanem átütő tehetségével, tiszta szívével, kedves egyéniségével.
Rúzsa Magdi az utolsó Me­ga­sztár nyerteseként költözött az első helyezettnek járó árpádföldi kis lakásba – így lett tavaly nyáron kerületi lakótársunk, akire méltán lehetünk egyre büszkébbek. Legutóbbi fénypont Magdi életében az Eurovíziós Dalfesztivál kilencedik helyének a megszerzése a május 12-én, az MTV1-en élőben is közvetített döntőn – saját szerzeményű dalával, Aprócska blues címmel, melyet angolul adott elő. Az elődöntőn a versenyzők közül az első tízben végezve jutott a döntőbe, ahol összesen 128 pontot szerezve végzett a kilencedik helyen. Ami viszont igen nagy elismerés, hogy ő vehette át a verseny legjobb dalszerzőjének járó díjat! Azzal, hogy az első tízben végzett Magdi, még egy komoly lehetőséget kapott: jövőre automatikusan a döntőben a helye a magyar versenyzőnek a dalfesztiválon.
Gratulálunk, Magdi!
Nemrégiben az a megtiszteltetés ért minket, hogy Magdi anyukája, Rúzsa Mária lenti képünkön) meglátogatta szerkesztőségünket. Ő is egyre többet van Magyarországon, sőt, ő is itt lakik, nem messze a lányától. Igen sok mindennel foglalkozott már, s szívesen résztvenne a helyi közéletben is, ha igény volna rá. Az írásban is van jártassága, dolgozott az otthoni helyi lapba rendszeresen. Kérdésünkre elmesélte, hogyan is indult Magdi pályafutása a zene területén. „Ott, ahol mi élünk, meg kell őriznünk az identitásunkat, mindent, ami a nemzetiségünkre jellemző. Erre a népzene a legalkalmasabb, így nincs nálunk olyan kis falu, ahol ne működne népi tánccsoport.” Innen indult Magdi, majd végigjárta a vajdasági zenei fesztiválokat – meg a szerbeket is –, így jutott egészen a Megasztárig. Innen már ismerős a történet... Nagy bánata Máriának, hogy otthon a fiatalokba bennreked a tehetség, ha nem tudnak továbblépni, mert nincsenek lehetőségek. Ezért nem szabad, hogy probléma legyen számukra az otthontól való elszakadás. A határon túli magyarok napi gondjairól, és még sok mindenről Mária elbeszélése alapján a következő számunkban olvashatnak. (Sz. K.)
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez