Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28824649
   « Vissza

Családi hétvége Kolompos táncházzal

 « XVI.-XIV. kerületi hírek 
2007. május 16.
 
Még az égiek is kedveztek annak az óvodai rendezvénynek, amelyet május 12-én 9-13 óráig rendeztek meg a Szent Korona utcai Varázskorona óvodában. Nem csak a beígért jégeső maradt el, de a reggeli frissítő záport követően olyan gyönyörű, barátságos napsütéses idő kerekedett, hogy kívánni sem lehetett volna szebbet.
A már hagyományosan, május közepe táján megrendezésre kerülő családi hétvége programot már jó előre el kell kezdeni szervezni, hiszen az anyagi forrásokat is elő kell teremteni hozzá. Idén egy fővárosi közoktatási pályázaton nyert pénzből fedezték a költségeket. Az is hagyomány, hogy ezeken a családi napokon a fő műsorszám a Kolompos táncház műsora, akiket már tavaly ősszel, jó előre le kellett kötni. De az ő műsoruk nélkül elképzelhetetlen lenne egy ilyen nap, olyan hangulatot tudnak csinálni, minden korosztályt bevonva táncba, énekbe.
A reggeli közös torna a zápor miatt még az óvoda termében zajlott, de a többi program már az udvaron várta a családokat. Mert a lényeg ezen a napon, hogy a családok – szülők, gyerekek, testvérek – együtt töltsék el az időt, s a közös élmények gazdagítsák a családi kapcsolatokat. Volt itt program bőven, amelyek a magyar népi kultúra népszerűsítése jegyében zajlottak. Ki lehetett próbálni mindenféle kézműves technikát a szövés, fonástól kezdve csuhéjozásig, a gyöngyfűzéstől a pólófestésig. Egy hangulatosan elkészített játék tavacskában horgászhattak az ügyességüket próbáló gyerekek, de a kifogott (játék)halak rendre „megúszták”, egy se végezte a kondérban. De voltak családi sportvetélkedők is, a hosszú hajú lányoknak meg indián-hajfonás. A kirakodóvásáron gyönyörű kézműves tárgyakat, díszeket lehetett megvásárolni, és volt még CD-árusítás, választékukban a gyerekeknek és felnőtteknek szóló lemezek is szerepeltek.
A több mozgásra vágyó gyerekek az óvodaudvar összes mászókáját, csúszdáját felfedezhették, akkora nyüzsgés volt mindenhol, mint egy méhkasban. Az egész délelőtt nagyon jó hangulatban telt, nem csoda, hogy a szülők, akik már tudták korábbról, milyen is ez a „családi hétvége” a Varázskorona óvodában, már nagyon várták ezt a napot. A jelek szerint nem is csalódtak. Sz. K.
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. április 24.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez